Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Банковият касиер заподозрян за кражба на 800 000 лева се е ползвал с пълното доверие на шефката си
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:32 / 08.12.2010Коментари (0)771
© Blagoevgrad24.bg
Уличеният в обира на около 800 000 лв. от клона на "Райфайзенбанк" - Благоевград Момчил Тодоров се ползваше с абсолютното доверие на директорката Благовеста Пишиева, двамата работят заедно в различни банки над 10 години, позвъниха и разказаха по телефона на в. "Струма" читатели. Това според колегите на Тодоров обяснява занижения контрол и липсата на ревизии на работата му, преди да гръмне банковият скандал. Тодоров давал всички индикации за перфектен банков служител, нямал нарушенаия и в другите финансови институции, където е работил.

Изчезването му след обира потвърждава, че е реализиран с негово участие, дали е действал сам обаче, тепърва ще се проверява. В банковата институция отговорността за финансови нарушения се носи от директора, главния счетоводител и касиера. В случая всички по веригата твърдят, че са шокирани от случилото се. Засега в отпуск са другите двама касиери на "Райфаизенбанк", които обаче оказват съдействие на разследването. Според запознати малко преди да изчезне Момчил Тодоров е подписвал протокол за приети пари за ревизия на банкоматите и касите в банката, с което е удостоверил, че всичко е наред. Преди време Тодоров си купил джип за 50 000 лева, което не смутило колегите му, тъй като заявил, че е взет на лизинг. Зачестил и пътуванията си до Гърция. Други твърдят, че Тодоров е бил запален по "Еврофутбол" и според тях е твърде възможно да е похарчил част от парите в залагания по тази си страст.

Разследването на крупния вътрешноведомствен обир е в ръцете на Окръжна прокуратура и Икономическа полиция. От централата на банката в София също правят вътрешна проверка, разпитват и снемат обяснения от всичките си служители. До момента официално изявление от централата няма. Кулоарна информация твърди, че роднини на Тодоров са направили предложение, ако е възможно, да съберат парите, които липсват, за да не му се търси наказателна отговорност. Никой обаче не е предполагал, че става въпрос за такава сума. Проверяват се банкоматите и движението на финансовите потоци по зареждането им, нещо, което е било задължение на главния касиер. Ревизират се и банковите сметки на близки на Тодоров, за да се види какви постъпления има по тях.

Източник: Струма






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: