Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Банскалията заклан, защото не дал 1000 лева рекет
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:20 / 05.04.2012Коментари (0)216
Шефът на фен клуб "Пирин Реален" в Благоевград Димитър Сукалински- Банскалията е бил убил заради 1000 лв.

Това е първоначалният мотив за извършеното престъпление миналия четвъртък. Тогава 41-годишният Сукалински бе намерен мъртъв с прерязано гърло и множество прободни рани в апартамента си в кв. Еленово към 22 ч.

След разпит на десетки негови приятели и проверка на разговорите от мобилния му телефон, полицията задържа двама заподозрени.

Окръжната прокуратура повдигна обвинения срещу Спас Покровнишки и Георги Николов-Дупката. Във вторник към 22 ч окръжният съдия Величка Пандева постанови "задържане под стража" за двамата по искане на прокурор Весела Стоилова. Съдебното заседание бе при закрити врата, защото в него се разглеждали специални разузнавателни средства.

Според разследването, което е все още в начален етап, Дупката изнудвал Банскалията от месеци във връзка със старо дело, по което убитият бил свидетел. То е от 2002 г. по чл. 214 за присвояване чрез сила на кола, пари, часовник и златни накити от Дупката, който реално е пострадал.

Обвиняеми по делото са Спас Покровнишки, Златко Георгиев-Златния и Стефан Назъров-Брежанеца. Свидетел е Банскалията. Брежанеца пък изчезна безследно година по-късно.

Въпреки че случаят е стар, по него се работи, обясниха от прокуратурата. Пострадалият Николов напоследък започнал да изнудва Банскалията за пари. Често се срещали и му обяснявал, че ако не му даде 1000 лв., ще го накисне като обвиняем, а Покровнишки и Златния ще се отърват от съдебно преследване.

На 29 март сутринта Дупката е трябвало да бъде разпитан пред съдия. Дни преди това той отново рекетирал Банскалията и го заплашил, че ако не получи парите, при разпита ще го посочи не като свидетел, а като извършител на престъплението. Тогава на Сукалински му прекипяло и му казал, че ако продължава с натиска, ще се оплаче на полицията.

В деня на убийството от 10,30 до 11,40 ч е проведен разпит пред съдия на Дупката. Той леко променил показанията си и намекнал, че Банскалията го е ограбил. Към 20,30 ч вечерта заедно със Спас Покровнишки отишли в дома на Сукалински и там последвала кървавата вендета.

Според едни показания сумата, за която е изнудван Банскалията, била 1000 лв., според други - в пъти по-голяма.

Обвиняемият Николов преди 12 г. е обрал парите на тотомилионер. Мъжът ударил голяма печалба и отишъл с трабанта си на лозето. В колата носел парите от тотото. Тогава Дупката го проследил и му отмъкнал сумата. Започнал да харчи нашироко, накупил си златни ланци, което пък привлякло вниманието на Покровнишки, Златния и Брежанеца.

Така те решили да го "ударят" като му отмъкнат колата, пари, бижута и часовник, разказаха запознати с разследването. Дупката е излязъл от затвора в началото на тази година. Има десетки присъди за кражби.

Покровнишки също е с десетина присъди за кражби, отвличане, блудство и др.

"Съществува опасност обвинените да се укрият или извършат друго криминално престъпление, заради което настоявах за постоянен арест. Срещу тях има 2 тома доказателства досега", обясни прокурор Весела Стоилова.

Служебните адвокати на двамата Мая Драганова и Лефтера Лазарова са категорични, че ще обжалват ареста пред Софийския апелативен съд.

Източник: в. "24 часа"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
Отбелязване на Деня на Независимостта
Международен технически панаир 2024
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: