Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Баща сам намери трупа на сина си, остават много догадки
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 21:14 / 06.01.2010Коментари (0)410
©
Година след мистериозното изчезване на 18-годишния Иван Тумбалов от Благоевград загадките около смъртта му остават. Нещастен случай или убийство, се питат родителите и приятелите на момчето.

Абитуриентът в езиковата гимназия и негови приятели се бяха събрали да посрещнат 2009 г. в апартамент в кв. Струмско. Половин час преди полунощ между тях избухва дребен скандал и Иван обиден си тръгва. Минути преди 0,00 часа майка му Мария звъни по мобилния телефон, но той не вдига. В 1 ч му праща SMS с поздрав, но не получава отговор. Пак звъни, а телефонът вече е изключен.

Родителите се обаждат в полицията и в първия ден от 2009-а Иван е обявен за издирване. Полицаи и родителите му започват срещи с неговите приятели, за да се изясни кой го е видял за последно.

Част от неговите познати твърдят, че около 1,30 ч е бил в заведението "Дръм" в центъра на града. Разпознал го барманът, който отказал да му даде питие, защото сметнал, че момчето е доста пийнало. Иван се ядосал и напуснал рок клуба. Към 4 ч сутринта отново се върнал.

Други негови познати пък твърдят, че Иван въобще не е ходил след полунощ в заведението.

"Имахме среща с него след 0,00 ч в "Дръм", ние бяхме там до късно, но той не е идвал. Нямаше толкова много хора, та да не можем да се намерим в клуба", категоричен е приятелят му Слави. Тези противоречиви сведения са последните за младежа.

След това започва дълго издирване в околностите на Благоевград. Денонощно родителите му, негови съученици, приятели и роднини претърсват заедно с полицията и Гражданска защита всички възможни местности. Обикалят гората, претърсват река Струма, но без резултат.

На 40-ия ден от изчезването, на 9 февруари, баща му Георги Тумбалов при поредното издирване в околностите на Благоевград заедно с двама приятели открива сина си удавен в канал в покрайнините, на около 5 км от центъра на града край главен път Е-79.

Аутопсията показва, че причината за смъртта е удавяне. Няма следи от насилие по тялото. Бащата обаче забелязва, че обувките му са развързани, а по китките, около коленете и гръдия кош има странни сини петна.

"За нас вече няма празници. Загубихме най-ценното си същество. Искам поне да разбера какво се е случило с него. За съжаление от разговорите с полицията и прокуратурата досега оставам с впечатлението, че за тях случаят е приключен като нещастна случайност. Едва ли не е сбъркал пътя и се озовал в канала. За нас обаче синът ни е убит", разказва през сълзи сега майката Мария.

Прокуратурата поиска 2 пъти удължаване на срока на разследването. За последно това бе направено през август - срокът бе удължен до 10 февруари. Тогава се навършва 1 година от откриването на тялото.

Резултатите от аутопсията сочат безспорно удавяне - механична асфикция, което означава запушване на дихателните пътища с кал и тиня от канала, където бе намерен. Във вътрешните му органи е открит планктон, попаднал там приживе. В кръвта му е имало 1,72 промила алкохол, а в урината - 2,49. Няма следи от токсични, наркотични вещества или лекарства, сочат експертизите.

"Разпитват се само приятелите му, а те не биха направили нищо лошо на сина ми. Не търсят, където трябва. Разследването трябва да открие други външни хора, които са имали контакт с него в нощта. За съжаление полицаите питат нас за версиите и чакат ние да ги насочим. Аз открих сина си, ако можеше и аз да открия убиеца му...", допълва бащата.

В хода на разследването са разпитани над 40 свидетели, които са виждали Иван в новогодишната нощ. Направени са десетки съдебномедицински, химико-биологични, физиологични и психиатрични експертизи. Няколко души са подложени на детектор на лъжата, изискана е разпечатка от мобилния му телефон. От нея става ясно, че малко преди полунощ Иван е говорил с дознателот Кюстендил, приятел на семейството. Разговорът с него обаче бил личен и не давал насока на разследването.

Заради късното откриване на тялото и престоя му във вода съдебните лекари определили само, че смъртта е настъпила преди около 40 дни, но точният час не може да се каже.

"Никога не сме определяли смъртта на Иван Тумбалов като нещастен случай. Досъдебното производство се води срещу неизвестен извършител за убийство - това е текстът. Когато приключи разследването, ще стане ясно дали наистина се касае за убийство", обясни окръжният прокурор Елка Атанасова.

Родителите на Иван смятат, че със сина им е станал инцидент, и не могат да приемат смъртта като случайност.

"Не можем да махнем с ръка и да си затворим очите. Страдаме и за изчезналото дете от Кюстендил (18-годишен ученик, който още не е намерен - б.а.). И там държавните органи повдигат рамене. Съзнавам, че съм сама и безпомощна в търсенето на истината. Срещу мен са полицията и прокуратурата", плаче майката Мария.

Източник: в."24 часа"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: