Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Бивши възпитаници на американския провеждат среща днес
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 07:56 / 22.05.2010Коментари (0)140
© Blagoevgrad24.bg
Мега-среща на възпитаници на Американския университет в България ще се проведе днес /22 май 2010г./, в университетския комплекс "Скаптопара" в Благоевград. Над 100 възпитаници ще пристигнат в Благоевград за събитието, организирано съвместно с Асоциацията на възпитаниците на университета. Очаква се да пристигнат Стефан Иванов '95, управляващ директор на Ситибанк за България, Владимир Борачев '95, търговски директор на AVON Cosmetics за България, Албания, Македония, Унгария, Сърбия и Черна гора, Деян Василев '95, президент на FinZoom, Светозар Георгиев - випуск 2000, изпълнителен директор на telerik, и много други.

Асоциацията на възпитаниците на АУБ (АВА) е уникална по същността си организация не само за България, но и за Европа. АВА е основана през 1999г. и организира различни инициативи, сред които месечни срещи в София и др. Асоциацията осъществява връзката между завършилите студенти, информира ги за дейностите на университета и взема участие в управлението на АУБ. Асоциацията работи съвместно с Центъра за професионална реализация на АУБ, като по този начин подпомага процеса на търсене на работа след завършването.

Срещата ще започне със обиколка на университетския комплекс "Скаптопара", Благоевград. В 13.00 часа  ще се проведе парти в двора на първото общежитие "Скаптопара", което ще продължи с музика на живо. В Червената зала в централната сграда на университета от 15:30ч. ще се проведе телеконференция, чрез която присъстващите възпитаници от випуск 1995 ще могат виртуално да се срещнат със свои съвипускници, които не са имали възможност да присъстват на събитието.

По-късно бившите студенти ще имат възможност да се срещнат с президента на АУБ д-р Дейвид Хюуайлър. За втори пореден път ще бъде присъдена награда на един от възпитаниците на университета за изключителен принос към АУБ. Първият носител на наградата е Елвин Гури, випуск 1996, който завършва университета с две специалности "Икономика" и "История". След завършването заминава за Лондон, където работи като финансов анализатор в Европейската банка за възтановяване и развитие (ЕБВР).

През януари 1998 се премества в софийския клон на ЕБВР. През ноември 2001г. Елвин Гури и Иван Христанов основават JetFinance. За седем години бизнесът им се разраства, за да стане една от най-значимите небанкови компании за потребителски кредити в региона. По-късно JetFinance беше продадена на Cetelem от групата BNP Paribas. Елвин е основател и първи президент на Асоциацията на възпитаниците на АУБ, а от май 2007 г. е и член на университетското Настоятелство. Той решава да стане член на Настоятелството, защото чувства, че това е правилния момент да започне да допринася активно към университетското общество. Фонд за стипендии на обща стойност от 500 000 долара е само едно от начинанията, с които той подпомага развитието на АУБ.

 






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: