Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнесменът Марио Богданов с първи коментар след отказа на Общински съвет – Благоевград да му продаде земята под автогарата
Автор: Ливия Кукова 14:05 / 31.05.2024Коментари (0)1362
© Фокус
Бизнесменът Марио Богданов, който е собственик на автогарата, но не и на земята под нея, направи първи коментар за решението на Общински съвет, с което му бе отказано да стане собственика и на терена, предаде репортер на Blagoevgrad24.bg. Ето какво каза той на въпрос, свързан с това дали е разочарован от днешното решение на местния парламент.

"Както казах това, какво решение ще вземат е изцяло тяхна отговорност - как се отнасят към услугата обществен превоз на пътници в Благоевград. Това решение не е против Марио Богданов, а против гражданите на Благоевград“.

По думите му, сега тези, които са гласували "Против“, трябва да дадат решение какво ще се случва с автогарата.

"Аз моето решение го дадох. След като казваш "Не може да е така“, трябва да кажеш как може да е, как ще се преасфалтират едни 5 дка и половина, което ще струва приблизително 400 хил. лв., как ще се изгради цялостно осветление, как ще се изградят огради, как ще се изградят паркинги, как ще се изградят новите сектори. Разбирате ли, това са въпроси към тези, които гласуваха "Против“. Може да ги попитате. Аз пак казвам – питате ме дали съм доволен или не. Не мога да кажа, всъщност може би съм доволен, защото спестих едни кредитни пари. Много хора питат от къде са парите, ами от кредит. Ами благодаря им, че ми спестиха 1 млн. лв.“, каза още той.

От думите му стана ясно, че заради това решение на Общинския съвет, автогарата в Благоевград няма да бъде прекатегоризирана.

"Трябва да се разбере, че собствеността на земята е общинска и тя трябва да се грижи за нея. Както аз се грижа за автогарата, понеже е моя собственост, както влагам аз средства. За да направя цялото това нещо, трябва да вложа пари в нещо, което не е мое. Кой луд човек би хвърлил 1 млн. лв. там в двора“, попита Богданов.

Видният бизнесмен от Благоевград коментира, че след отказа да му бъде продадена земята, няма да прави нищо. Той добави, че заради това решение хората в неравностойно положение ще продължава да ги вали от паркинга до самата автогара.

"Това е общински имот, но не се почиства от общината. Това е общински имот, но не се асфалтира от общината. Това е общински имот, но всъщност ние се грижим за него. 30 години са доста време. Не искам да стои в това положение. Казах – не ми е детската мечта да си купя земята под автогарата, напротив. Мога да предложа да купят автогарата и общината да се развива. Аз съм бизнесмен, не работя без пари“, обясни Богданов.

По думите му изходът от ситуацията сега е тези, които са гласували "Против“ да кажат какво трябва да се случи. Богданов каза, че преди 20 години автогарата в Благоевград е била много добра за окръжен град. Преди 3 години, когато той я придобива, инвестира сериозни средства за модернизирането ѝ.

"Всеки може да види това, да върне стари снимки. Това е мое, на предприятието, но все пак това е и за гражданите. На мен приходите ми са от тях. Аз мисля рационално. Приходите от автогарата, надяваме се да стане известно, не могат да покрият заплатите на хората, които работят там – 15 човека. Вижте, автогарите са "необходимото зло“ в транспортния бизнес, Има четири неща – международен превоз, междуградски превоз, градски превоз и автогарово обслужване. Всяка по-голяма фирма има автогара“, поясни той.

Богданов коментира и проблемите с автогарите в Банско, Разлог и Пазарджик като каза, че там колегите му са си помисли, че само с наеми от преминаващи автобуси, ще издържат автогари.

"Ето това доведе до ликвидация на автогарите. Автогарата е нещо, което не изкарва кой знае какви пари, но е необходимо за обслужване на гражданите. Пак казвам – нашия приход идва от хората. Щяло да съм правил глупости и кмета правилно каза – община Благоевград в момента няма автогара, тя е на пътнически превози. Собственост. Тоест слагам ключа и няма автогара, това не ми касае другия бизнес с пътнически превози. Ще спираме тук и там, където намерим за добре. То международните спират на градските спирки, защо да не го правим и ние. Опитах се да го кажа по разбираем начин, че това нещо не е за мен“, отбеляза той.

Марио Богданов каза в заключение, че едва ли ще внесе ново искане за закупуване на земята под автогарата.

Още по темата: общо новини по темата: 1
31.05.2024 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
50-ото Народно събрание
Лека атлетика - подготовка и състезания
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: