Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Благоевград е домакин на Национално състезание по информатика
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:45 / 22.03.2013Коментари (0)263
Община Благоевград, съвместно със Седмо СОУ "Кузман Шапкарев", Регионалния инспекторат по образование и Югозападен университет "Неофит Рилски" организират Пето национално състезание по информационни технологии. Неговата цел е да се предостави възможност на учениците за интелектуална изява, като мотивира учителите за работа с деца с изявени способности при използването на компютърни технологии в учебния процес.

Начало на тридневното състезание ще постави концерт "Зелената Планета", който ще се проведе днес от 17:00 часа в Драматичен театър" Никола Вапцаров". Сред поканените да присъстват са кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, заместник- кметът по Хуманитарни дейности Валери Смиленов, ректорът на Югозападния университет "Неофит Рилски" проф. Иван Мирчев, началникът на Регионалния инспекторат по образованието Ивайло Златанов и директора на СОУ" Кузман Шапкарев" Лилия Стоянова.

Вторият ден от Националното състезание ще започне в 08:30 часа в Седмо СОУ "Кузман Шапкарев", където учениците ще трябва да защитят своите проекти по темите "Моят роден край - познат и непознат" и "Зелена планета". В рамките на 3 часа, всеки състезател трябва да представи клип или презентация върху поставената тема. В тези категории е задължително използването на собствен преносим компютър със записващо устройство и инсталиран необходимия софтуер за изготвяне на мултимедийните клипове и презентации. В края на представянето, журито ще определи 20-те най-добри разработки, като награда ще получат само пряко участвалите в технологичната разработка. Всеки участник има право на един проект, с който да се бори за призовото място. Проектите са в направленията "Мултимедийни клипове", "Компютърни презентации" и "Групов проект" и се изработват в деня на самото състезание. При изпълнение на заданието, учениците нямат право да използват Интернет.

Награждаването на победителите и закриването на Петото национално състезание по информационни технологии ще бъде на 24 март, от 09:00 часа в аулата на Югозападен университет "Неофит Рилски".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Отбелязване на Деня на Независимостта
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: