Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Благоевград става театрална сцена през май
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:24 / 19.04.2016Коментари (0)330
©
С нов модул от тази година - танцов театър, стартира четвъртото издание на театралния фестивал в Благоевград "Тара-ра-бумбия", съобщиха продуцентите от Община Благоевград. На 11 май събитието ще бъде открито с постановката "Българска токата" на един от най-изявените български хореографи, работещи в областта на съвременния танц Мила Искренова. В модула ще се играят още и най-новият пърформанс на DERIDA Dance Center "ZEN PLAY" и танцовият спектакъл на независима танцова компания Креди арте "ARTisT ".

"Тара-ра-бумбия", е фестивална платформа за млад театър, организирана от Община Благоевград. Тази година в града от 11 до 21 май в залите на Драматичен театър "Никола Вапцаров" ще се проведе неговото четвърто издание От 2013 г. насам, в рамките на събитието през май, в града гостуват едни от най-интересните заглавия от театралната сцена в България.

Тази година програмата на "Тара-ра-бумбия" представя различни жанрови и тематични акценти. В селекцията на фестивала зрителите могат да гледат последното представление на Мариус Куркински, което направи своята премиера в края на март, "Синята птица", както и "Слугините" на Диана Добрева, и двете продукции на Народния театър. Едни от безспорните акценти в програмата са и пиесата "Пилето" на Младежки театър "Николай Бинев" на младия и изключително талантлив актьор Васил Дуев , пиесата "Лив Щайн" на Крис Шарков на Малък градски театър, "Театър, любов моя!" по Валери Петров на театър 199 с режисьор Касиел Ноа Ашер и др.

С представление на 13 май ще гостува и Сатиричния театър "Алеко Константинов" с постановката "Дакота" с участието на Захари Бахаров, Владимир Карамазов, Юлиан Вергов и Александра Василева. Освен със звездния си актьорски състав, постановката на световноизвестния испански драматург Жорди Галсеран е интересна с това, че е един от най-поставяните му текстове в театрите в цял свят.

В рамките на театралния маратон на 14 май, провокативният Иво Димчев ще изнесе пърформанса си "SONGS FROM MY SHOWS", в който събира над 10 песни от различни свои спектакли и ги представя като самостоятелни и независими музикални опуси. Концертът е показван с голям успех това лято във Виена, Ню Йорк, Белград, Сао Пауло, Брюксел, Париж и др.

Тази година в международната програма на фестивала гостува Народен театър Битоля, Македония с "Последна нощ" от Ингмар Вилквист с режисьор- Андрей Цветановски, Драматичен театър "Джинот", Велес, Македония с "Федра "от Сашо Димоски и реж. Александър Ивановски, както и Pop -up Театър от Санкт-Петербург, Русия с "Топливо" в режисура на Семьон Александровски.

В програмата са представени спектакли на сдружение за съвременно алтернативно изкуство и култура "По действителен случай", Учебен театър при НБУ, независимия Театър "Реплика".

Модулът "Памет" на "Тара-ра-бумбия", който цели да търси мост между поколенията в театъра, ще представи книги и филми, посветени на двама от най-големите български режисьори - Крикор Азарян и Димитър Гочев.

Билетите са вече в продажба на цени от 5 до 10 лева на касите на Драматичен театър "Никола Вапцаров" в града.

Фестивалът е част от културния календар на Община Благоевград.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: