Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Благоевградчани номинираха 25 свои съграждани за приза "Днешните будители"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:13 / 02.11.2012Коментари (0)232
©
Жителите на Благоевград номинираха 25 свои съграждани - университетски преподаватели, педагози, дейци на културата, за приза "Днешните будители" в организираната от Младежи ГЕРБ - Благоевград инициатива по повод Деня на будителите.

На официална церемония снощи, състояла се в зала "22 септември" в областния град, бяха връчени грамотите на номинираните. Събитието се проведе под патронажа на областния координатор на ПП ГЕРБ Даниела Савеклиева, гости бяха народният представител Йордан Андонов, областният координатор на МГЕРБ за Благоевградска област и зам.-председател на IDS Андрей Новаков.

Основни критерии при номинирането бяха принос в развитието и утвърждаването на Благоевград като културен и образователен център, всеотдайност в работата с децата за тяхното духовно изграждане, дългогодишен принос и иноваторска работа с подрастващите.

Младежите, организатори на събитието бяха категорични че няма политически и комерсиални причини при избора на наградените.

"Независимо, че тази инициатива е организирана от управляващата политическа партия, вие сте тук, защото с дейността си, с труда си сте оставили следа. Младежки ГЕРБ предоставихме възможност на обществото за свободни номинации. И присъствието на всеки един от номинираните днес, тук, на това място, означава, че той е днешен народен будител", заяви при откриването на церемонията Вяра Станкова.

"За мен е изключително удоволствие в Деня на народните будители да връча наградите на отличените в инициативата на младежите от партия ГЕРБ в Благоевград. До имената на видните възрожденци и просветители вие заслужено ще наредите и своите, защото имате принос в развитието на нашия град, на България", каза областният координатор Даниела Савеклиева.

"Благоевградчани ви посочиха като най-изявени, признати и обичани от учителските и художествено-творчески среди. Обществеността цени стореното от вас за превръщането на Благоевград в образователен и културен център. На вас и вашите продължители дължим вярата си, че ще запазим своята идентичност и звучене в голямото европейско семейство", обърна се към гостите в залата Йордан Андонов.
Сред отличените бяха началната учителка от III основно училище Бояна Шарбанова, колегата й от СОУИЧЕ Ванчо Узунов, проф. Георги Драчев и проф. Кирил Костов от Югозападния университет, дългогодишната преподавателка по литература Маргарита Шандарова, дългогодишният директор на училището в село Лешко и краевед Стефан Роячки, директорката на ПМГ Татяна Ядкова и директорът на Професионалната гимназия по текстил и облекло Янко Иванов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Античен град Хераклея Синтика разкрива още от тайните си
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Местни избори 2023 г.
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: