Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Благоевградчани ще сключват граждански брак във фоайето на общината
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:05 / 02.06.2010Коментари (0)231
© Blagoevgrad24.bg
Днес започва изпълнението на строително - монтажните работи по проект "Основен ремонт на Общински младежки дом и реконструкция на съществуващата дренажна система - Благоевград". Проектът се финансира по Оперативна програма ,,Регионално развитие" 2007-2013 г., Приоритетна ос 1:"Устойчиво и интегрирано градско развитие",Операция 1.1:"Социална инфраструктура", по схема BG161PO001/1.1-01/2007 "Подкрепа за осигуряване на подходяща и рентабилна образователна, социална и културна инфраструктура, допринасяща за развитието на устойчиви градски ареали, съобщават от общинска администрация.

Сградата на младежкия дом се затваря изцяло. За времето на ремонта ритуалите по сключване на граждански брак, които се изпълняваха в сградата на Младежки дом, ще се изпълняват на партерния етаж в сградата на общинска администрация. За целта ще бъде обособено специално помещение. Младоженците ще влизат през служебния вход на общината. След ритуала те и близките им ще излизат през централния вход на сградата. Протоколът за откриване на строителната площадка и определяне на строителна линия и ниво на строежа бе подписан днес след като в законоустановения срок - 1 юни, не постъпи нито едно възражение срещу издадените строителни разрешения за реконструкция на дренажната система и за основен ремонт на сградата на Младежки дом.

Строително - монтажните работи ще се изпълняват от спечелилата открит конкурс за възлагане на обществена поръчка в конкуренция с 23 кандидати фирма "Алекс строй" ООД. Надзорът ще осъществява фирма "СЖС България" ЕООД, избрана също в открит конкурс в конкуренция с 9 фирми. Цената на ремонта е 576 480,30 (петстотин седемдесет и шест хиляди четиристотин и осемдесет лева и тридесет стотинки) лв. без ДДС при заложена в тръжните документи максимална стойност 870 000 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 3.9 месеца, а гаранционният - 60 месеца. Цената представлява твърда договорна стойност и може да бъде променяна само при намаление на договорените цени в интерес на възложителя.

Срокът за строителството на обекта започва да тече от датата на подписване на протоколите за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия и ниво. Изпълнителят е внесъл гаранция за изпълнение в размер на 5 % от договорната цена на обекта. Проектът "Основен ремонт на Общински младежки дом и реконструкция на съществуващата дренажна система - Благоевград"е на обща стойност 1 176 000 лева. Част от заложените от община Благоевград ремонтни дейности на сградата на Младежкия дом са :
  • Подмяна на цялата дограма с алуминиева дограма със стъклопакет; външна дървена обшивка и обръщане на прозорците от вътрешната страна с гипскартон.
  • Хидроизолация - на площ 250 кв.м., на дълбочина 6-7 метра
  • Топлоизолация
  • Възстановяване на водосточните тръби.
  • Подмяна на осветителните тела и ремонт на ел. инсталацията
  • Ремонт на всички помещения и зали
  • Сваляне на повредената и напукана бучарда, по голям брой от архитектурно конструктивните елементи и полагане на нова бучарда на увредените зони.
  • Подмяна на дъсчената обшивка по челата на "стрехите".
  • Подмяна на мраморните плочи, оформящи горния пояс на парапета и челата на терасите.

Проектът предвижда обособяването на сега съществуващата сладкарница и кухнята към нея в многофункционална зала за репетиции и спорт.Предвидено е възстановяване на плочника от варовикови плочи около сградата, възстановяване на английския двор, направа изкопи в земята, пробиване на бетоновия зид и монтаж на дренажни тръби за отводняване. Ще се демонтират старите и монтират новите улуци и водосточни тръби. Ще се ревизират наличните канализационни шахти. Ще се ремонтира и системата за отопление, вентилация и климатизация на сградата, ще бъде монтирана енергоспестяваща система с вторично използване на отпадната топлина за допълнително загряване на топлинни мощности за допълване на съществуващите котелни мощности.

При подмяна на дограмата на всички помещения, потреблението на електрическа енергия ще се намали наполовина. По този начин помещенията няма да бъдат студени, което често води до нарушаване реализацията на плануваните мероприятия, ще се намалят разходите за издръжка на обекта. Основният ремонт и обновяването на помещенията на Младежкия дом и на фасадата ще направят сградата по-привлекателна, ще създадат по-приятна, здравословна и безопасна обстановка за провеждане на културно-развлекателна и спортна дейност в общината.
Младежкият дом е открит през 1972 г. и до момента в сградата не е извършван основен ремонт, тя се е амортизирала, както вътрешно, така и външно.

Извършваните частични ремонти до сега са били минимални и недостатъчни. Чрез обновяването на сградата на общинския Младежки културен дом ще бъде обогатен сградния фонд на културната инфраструктура в общината и ще допринесе за засилването значимостта на Благоевград в като общински център на артистичната и спортна дейност.

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: