Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Благоевградчанин живее в хралупа под дърво в центъра на града
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:00 / 07.01.2014Коментари (0)490
Благоевградчанин, изгонен от роднините си, живее като куче - в хралупа под дърво в центъра на града, и оцелява от подаянията на хората, пише "Струма". Ботьо Йосифов обитава барака метър на метър, скована около дърво, в двора на Боян Тасев.

Братът на ексдиректорката на НХГ "Св. св. Кирил и Методий" Севда Марковска живее в наследствената къща на своя прадядо Панайот Тасев, който е бил кмет на Горна Джумая, той подслонил изпадналия в беда несретник по молба на собственика на съседния хранителен магазин Симеон Влахов. Двама са основните благодетели на Ботьо Йосифов, които му дават храна и дрехи.

За бездомника се грижат и бизнесмени от другите магазини, но това е временно решение. Те настояват със случая да се заемат социалните служби, защото условията, в които живее Ботьо са нечовешки. Вътре има само едно легло и кофа, която той използва за писоар. По голяма нужда ходи в картонена кутия, която след тава се изхвърля. Няма къде да се измие, а на баня не е ходил от години, тъй като не може да стигне дотам, заради болните си крака.

Йосифов е оставен на произвола на съдбата от роднините си, а има жилище в блока до сладкарница "Горска поляна". Изгонила го сестра му, тъй като не давал пари за ток. Ботьо Йосифов се подава от хралупата си и с много усилия успява да се покаже на вратата. Насреща е паркингът на ГУМ и дървото на което преди време искал да се обеси, за да скъса със скотския си живот. Тогава го приели за 20 дни в психодиспансера в с. Хърсово, и след това пак се върнал в къщурката.

Голямата сестра Магдалена Костадинова ме изгони от апартамента. Не давам пари за ток и тя не може да ме гледа с нейната пенсия. Каза ми, че е по-добре да умра, хич няма да ме жали. "Ботьо Йосифов е на 64 години, има 25 години трудов стаж и може да вземе пенсия. Аз и други бизнесмени, сме съгласни да ме плащаме престоя в дома за стари хора. Там ще има стая, храна и баня", казва Симеон Влахов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: