Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Благоевградската болница получи голямо дарение от "Капачки за бъдеще"
Автор: Ливия Кукова 14:00 / 12.07.2024Коментари (0)1229
© Blagoevgrad24.bg
Многопрофилна болница за активно лечение – Благоевград и по-конкретно родилното отделение, детското отделение и неонатологията, получиха голямо и изключително важно дарение от инициативата "Капачки за бъдеще“, в рамките на чиято пролетна кампания в Благоевград бяха събрани пет тона, предаде репортер на Blagoevgrad24.bg

Лазар Радков от инициативата "Капачки за бъдеще“ днес пристигна в Благоевград, за да се включи лично в предаването на дарението, като пред журналисти обясни, че на благоевградската болница ще бъдат дарени специализиран монитор за жизнени показатели за родилно отделение и имперфузор за медикаментите за най-малките пациенти. За детско отделение има няколко броя инхалатори и апарат за жизнените показатели. Предстои да бъде осигурено специализирано родилно легло за отделението.

Той добави, че преди да направят дарението, са се свързали с болницата, за да разберат от какво се нуждае местната болница, за да може дарението, което се прави, да осигури най-необходимото.

"Радвам се, че можем да помогнем на поредната болница и това е тази в Благоевград. Благодаря на клуба и всички хора, които допринасят за каузата, с дарения, с доброволчески труд“, каза още той и добави, че следващата спирка на "Капачки за бъдеще“ е болницата в Гоце Делчев.

Там ще бъде дарен транспортен респиратор, за да транспортират бебетата, които имат нужда да бъдат извозени до София и трябва да са на асистирано дишане, както и от един рубинометър.

Директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Димитър Димитров от своя страна заяви, че това дарение, което се случва е за първи път в МБАЛ-Благоевград, откакто доброволческото им движение съществува.

"Мисля, че дарението ще има няколко ефекта, защото ще увеличи амбицията на жителите на областта да се включат в това благородно движение. Дарението пък е вид отплата за тяхната висока гражданска позиция, за която аз съм много благодарен. Днес в болницата влиза апаратура от ново поколение, а за мен медицината на 21 век е високотехнологична. Така, както високите технологии станаха част от нашия живот, в ежедневието ни, така високите технологии превърнаха медицината в точна наука, която може да сведе грешките до минимум. Днес, това което получаваме, ще ни даде възможност да повишим качеството на лечението на нашето бъдеще – най-ранимата и важна част от обществото ни – децата“, прибави той, изказвайки благодарности към доброволците и създаделите на инициативата.

Д-р Димитров изрази надежда, че това няма да е последната такава акция, защото МБАЛ-Благоевград действително се нуждае от много неща, за да изпълнява функцията си на най-голямото лечебно учреждение, което обслужва не само общината, но и областта.

"За отделенията, в които се отглежда, съхранява и лекува детското тяло, са необходими винаги кувьози, перфузори и монитори. В момента с това дарение, отделението става добре обслужвано, за да обслужва новородените“, допълни д-р Димитров.

Гергана Павлевичина, която е доброволец от клуб "За бъдеще“ каза, че е много радостна, щастлива и развълнувана от случващото се днес.

"Аз провеждам лекции с учениците в училищата, за да ги информираме какво се случва с капачките, защо е добре да ги рециклираме. В една от последните кампания апелирахме именно, че ще бъде подпомогната благоевградската болница и виждаме, че имаше много желание от хората. Сега сме убедени, че ще е още по-голямо. Със сигурност ще направим и страната ни по-чисто място“, обясни тя.

Дарената апаратура беше инсталирана още тази сутрин.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Замърсяване на река Струма
Борба за влияние в Близкия Изток
Бюджет 2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: