Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Благоевградската поликлиника са нуждае от спешен ремонт, общинските власти търсят варианти
Автор: Ливия Кукова 14:19 / 25.07.2024Коментари (1)1113
©
Темата за благоевградската поликлиника не е безразлична за Общински съвет – Благоевград, както и за общинските съветници, стана ясно по време на провела се пресконференция на председателят Радослав Тасков, предаде репортер на Blagoevgrad24.bg.

По думите му всички, които са в местния парламент се интересуват от нейното състояние и най-вече от това – да се намери механизъм за подобряване на материалната база и оборудването.

"За съжаление там, където има повече от един собственик, в случая три вида – частна, държавна и общинска собственост, се стига до невъзможност нито една от страните да предприеме по-мащабни дейности по поддръжка на сградата“, обясни Тасков.

Той коментира, че преди около месец е провел разговор с управителя на Медицински център 1 д-р Тони Даскалов, който център всъщност отговаря за общинската част в Поликлиниката. В срещата двамата са обсъдили въпроса, свързан с необходимостта да бъдат предприети спешни действия за подобряване на сградния фонд на лечебното заведение.

"Поликлиниката се нуждае от саниране, а и от укрепване. Виждаме всички, че има опасни отломки от самата сграда. Д-р Даскалов каза, че поне от около година прави опити да открит първичните документи за собственост на сграда, включително и архитектурни такива, но не намира. Аз също направих опит в различни общински и национални институции, но никъде няма един останал документ“, поясни той.

Тасков отбеляза, че Община Благоевград със сигурност ще използва всяка една възможност да кандидатства с проект за модернизиране на сградата на Поликлиниката, в това число – саниране и ремонт на покрива, чието състояние частично е било подобрено преди години след сериозни течове.

На пресконференция по-рано тази седмица и кметът на Община Благоевград Методи Байкушев обърна внимание на темата с Поликлината като каза, че за първи път от години е бил направен ремонт на стълбищните плочки, поставени са били и рампи за трудно подвижни хора и майки с бебешки колички.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Водна криза
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: