Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Благоевградските медици до четвъртък няма да стачкуват
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:37 / 08.03.2010Коментари (0)183
© Blagoevgrad24.bg
До четвъртък благоевградските лекари няма да предприемат никакви протестни действия, информира д-р Дафина Тачова-председател на Районната лекарска колегия в Благоевград. „Не знам да е обявено в публичното пространство от лекарския съюз, че лекарите в цялата страна ще спрат работа. Това т. нар. Национално сдружение на семейните лекари на д-р Киров го обявява", обясни Тачова и допълни, че на Национален съвет районните лекарски колегии са взели решение да отстояват правата на лекарите в страна и спазване законите, свързани със здравеопазването.

В тази връзка на 20 март предстои да се проведе национална конференция по проблемите на здравеопазването. На 27 март ще се проведе събор на лекарския съюз, на който ще се вземе решение какви ще бъдат следващите стъпки на съюза. „Още на Националния съвет се обяви 7 април за ден на национален протест. Това че, т.нар. Национално сдружение, начело с д-р Киров, организира на отделни места в страна, където има свои членове, прекратяване работата на семейните лекари, това не е инициатива на Лекарския съюз", подчерта медикът.

Що се отнася до благоевградската лекарска колегия, в четвъртък, от 14.30 часа, ще се проведе разширено заседание на Управителния съвет и на него ще се обсъди конкретната ситуация в област Благоевград и ще се вземе решение как ще работят личните лекари след четвъртък. „Това означава, че ако няма инициатива от страна на Управителния съвет на Български лекарски съюз до четвъртък, ние ще работим така както сме работили както до сега", обясни Тачова и допълни, че поне колегията в Благоевград няма да прекъсва работа до четвъртък.

 „Исканията на всички лекари, включително и на тези, които прекъсват дейността си днес, са абсолютно закономерни и редно управляващите да се съобразят с тях и най-после да се премине към спазване на законността в страната", допълни Тачова.

Източник: радио "Фокус"-Пирин






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: