Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Богата културна програма за Деня на християнското семейство
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:23 / 20.11.2013Коментари (0)346
По повод Деня на християнското семейство община Благоевград е подготвила богата програма, която да сплоти жители и гости на града и да ги потопи в семейния празник. В отбелязването на този свят ден ще се включат и културните институти от града- Куклен театър, Младежки дом, Център по изкуствата, Камерна опера, Обединен детски комплекс, Народно читалище "Никола Вапцаров" и Регионалната библиотека.

Най-малките и важни членове на едно семейство- децата ще бъдат запознати с традициите и християнските ценности от Отец Шавулев. Утре, от 9.00 часа, свещенослужителят ще изнесе поучителна лекция в Детски отдел на Регионална библиотека "Димитър Талев". На събитието ще присъстват и възпитаниците на Екатерина Христова от II ОУ "Димитър Талев" в Благоевград.

Самият Ден на християнското семейство- 21 ноември, ще започне отново с препратка към най- малките жители на Благоевград. От 10.00 часа, в залата на Младежки дом в града, талантливи актьори от Общински куклен театър ще се превъплътят в образите на трите прасенца от едноименната приказка. Музика и смях очакват и малки и големи зрители. Обединен детски комплекс ще прегърне своите приятели в 14.00 часа в Дома за деца, лишени от родителски грижи с концерт- спектакъл. Възпитаниците на ОДК ще пренесат топлината на домашния уют и идилия под мотото "У дома с приятели".

Младежки дом и Център по изкуствата също ще търсят весел и забавен начин, за да сплотят и предизвикат обединяването на християнските семейства в Благоевград. От 17.00 часа в Младежки дом започва развлекателното състезание "Моето семейство спортува заедно". То се провежда всяка година като едно от основните изисквания към участниците е те да имат роднинска връзка.

Възможностите са много, но силни- деца с родители, братя и сестри, братовчеди, баба, дядо с внуче и други. За най- активните в съответните дисциплини- шахмат, тенис на маса или дартс ще има награди и грамоти. Най- голямата от тях е доказателството, че личния пример и отношението към другия помагат за израстването на младия човек. В същия час /17.00 часа/, но на друго място- зала "22 септември", Център по изкуствата ще събере "Нашето голямо задружно семейство". Празникът е общ за деца и родители от всички класове и формации от центъра. Целта е да се отдаде внимание и уважение не само на семейството у дома, но и на това, което се сформира по време на учене и забавление в различните институции в Благоевград.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: