Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Бой, крясъци и клетви в съда след дело за зверско убийство
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:29 / 25.01.2012Коментари (0)265
©
Писъци, бой и клетви за смърт разтърсиха Съдебната палата в Благоевград вчера по обяд. Роднини на зверски убития преди три години 18-г. Олег Динчев от старата циганска махала в Петрич нападнаха с голи ръце убиеца Николай Димитров, син на бившия лидер на ДРОМ в южния град Венцислав Димитров-Старшината, кандидат-съветник от БСП /2003 г./ и от "Евророма" /2007 г./, пише сайтът на в. "Струма".

Екшънът се разигра пред очите на съдебни служители, магистрати и адвокати след края на съдебното заседание на Окръжен съд, където 32-годишният Николай Димитров е подсъдим за убийството на 18-годишния Олег. Излизайки от съдебна зала №4, сюрия роднини - братя и близки на убития, се нахвърлиха вкупом с удари върху убиеца Димитров. Мелето се раздираше от писъците и рева на възрастната майка на жертвата Милка Асенова, която крещеше: "Ти ни уби детето! В огън да изгориш, смърт да те застигне!". Плачейки и припявайки по починалия си син, почернената старица също опита да се включи в мелето, удряйки с бастуна си подсъдимия Николай Димитров.

Единствено бързата намеса на съдебните охранители предотврати кървав завършек на ромската вендета. Биещите се бяха изведени на групи от охраната, а подсъдимият Николай Димитров, който се разхожда на свобода въпреки тежкото кърваво престъпление, уплашен и треперещ се криеше зад гърба на единия от гардовете.

Кървавата драма се разигра през месец май 2008 г., когато Николай Димитров заедно с брат си Митко и баща си политик Венцислав Старшината пребиха до смърт 18-годишния Олег. В основата на инцидента с фатален край бе нелеп спор за кон и алкохолен запой предната седмица, завършил с меле в заведението на Старшината в ромската махала, тип "каубойска среща". Николай Димитров, брат му и баща му първо стреляли с газов пистолет по Олег, удряли го в главата с вила, брадва и лопата. "Черешката" била, когато Николай се качил на бус и минал с него напред-назад върху тялото на Олег, размазвайки го. Часове по-късно 18-годишният младеж почина от раните си в петричката болница, където лекарите се оказаха безсилни пред травмите на черепа, счупените ребра и разкъсаните вътрешности.

Ден след смъртта на Олег за отмъщение роднините му опожариха заведението на Старшината, докато той и синовете му бяха в следствената килия с мярка за неотклонение "задържане под стража". По-късно производството срещу бащата на Николай и брат му Митко беше прекратено и пред съда беше изправен само той с обвинение по чл. 115 от Наказателния кодекс, който предвижда 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор.

Разпит на ключови свидетели отложи тежкото дело за февруари, гледано от окръжния съдия Атанаска Китипова.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
50-ото Народно събрание
Втора лига сезон 2024/25
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: