Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Бойко Борисов се отметна от публично обещание пред благоевградчани
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:20 / 17.02.2010Коментари (0)420
© Blagoevgrad24.bg
Министър - председателят г-н Бойко Борисов се отметна от публичното си обещание да финансира ремонта на отсечката Благоевград - Бодрост-Картала, дадено при посещението му в Благоевград на 30 декември 2009 г. Тогава г-н Борисов в изявление пред журналисти обяви, че ще отпусне средства от държавния бюджет за ремонта на 8 км от нуждаещите са от реконструкция 14 км от пътя, съобщават от пресслужбата на общината.
Премиерът не обяви решението си сам, той натовари с това заместник - министъра на финансите Владислав Горанов. В писмо от г-н Горанов, получено в общинска администрация, става ясно че няма да бъдат отпуснати обещаните от премиера средства. Финансистът е отговорил вместо премиера по разпореждане на началника на политическия кабинет на г-н Борисов Румяна Бъчварова, която е препратила кметското писмо до него по компетентност.

Според отговора на г-н Горанов, нямало законово основание за предоставяне на целеви средства от бюджета за 2010 г., т.е. за изпълнение на обещанието на премиера. Зам. министърът на финансите съветва г-н кмета да си финансира ремонта на пътя със собствени приходи от местните данъци и такси и други неданъчни приходи.
През изминалите две години със средства от държавния бюджет и от общинския бюджет бяха ремонтирани 13 км. от пътя. Ремонтът на 7 от тях на стойност 1.7 млн. лв. - средства от собствени приходи на общината, бе извършен от "Пиринстройинженеринг" ЕАД - Благоевград. Ремонтът на другите 6 км бе финансиран и възложен през 2008 г. от Министерство на регионалното развитие и благоустройството на  "Агромах" ЕООД.
В средата на януари т.г., две седмици след посещението на министър - председателя в Благоевград, кметът на общината Костадин Паскалев в официално писмо го уведоми, че общината разполага с готови работни проекти, приети от Общински експертен съвет и помоли за осигуряване на 5 157 886,86 лв. целево финансиране от държавния бюджет на обект "Ремонт и и рехабилитация на Път BLG2061/І-1/ Благоевград -Бистрица - лет.Бодрост- м.Картала", в у-к от км.7+104 до км.14+148". Строително - монтажните работи и процедурата по възлагането им могат да започнат веднага след откриване на финансирането, обяви в писмото си кметът на община Благоевград.
Разчитайки на думата на министър - председателя и следвайки последователната си политика по поддържане и ремонт на пътната инфраструктура на територията на общината, общинска администрация възложи работно проектиране и за последните 7 км. от стратегическия за развитието на туризма в община Благоевград път, след което ще стане възможно възлагането и ремонта на този участък.
Вчера кметът на общината Костадин Паскалев предостави писмото на зам. министър Горанов на председателя на Общински съвет Благоевград г-н Костадин Хаджигаев, по чиято покана г-н Борисов бе в Благоевград на 30 декември и откри кабинковата въжена линия Картала.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: