Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Ченгето-изнасилвач: Мълчи или ред е на дъщерите ти!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:30 / 28.09.2010Коментари (0)383
© Blagoevgrad24.bg
Много синини, охлузвания и счупен палец на левия крак - това пише в медицинското свидетелство на 42-годишната Р.М. от Благоевград, която бе изнасилена преди дни от полицая Васил Бойчев.

Жената подала официална жалба заради дъщерите си. "Каквото се е случило с мен, случило се е. Страх ме е да не пострадат и децата. Той ме заплаши, че ако се оплача, с тях ще стане същото като с мен", обяснила на предварителните разпити Р.

Според информирани в колата на Бойчев, която е прибрана като доказателство, има кървави петна.

"Разполагаме с ограничен бюджет и няма да назначим ДНК експертиза на кръвта, защото струва над 10 хил. лв. Ако в съдебна фаза съдът поиска, да назначи. Ние ще направим биологична експертиза, която да покаже кръвната група и резус фактора. Това обаче не е най-важното ни доказателство, имаме и други", каза наблюдаващият прокурор Борислав Ковачки.

В петък сутринта Р.М. чакала рейс на спирката в кв. Еленово, за да отиде на работа в центъра на града. Комшията от съседния блок Бойчев минал с ладата си и предложил да я закара. Р. се качила, защото го познавала от 10 г. и не е допускала, че може да й се случи нещо лошо.

Вместо в града обаче Бойчев я закарал в крайградския парк Бачиново, където я изнасилил.

Обвинението има и свидетелски показания на друга съседка на полицая. Обяснила е, че на 2 пъти той правил опити да насили и нея, но тя се измъквала.

"Не очаваме още жени да се оплакват. Оказа се, че анонимността им не може да се запази", разочарован е прокурорът Ковачки.

След като катаджията е привлечен като обвиняем, той се е възползвал от правото си да мълчи. Докато го арестували обаче, дал няколко противоречиви версии за случилото се. Първо казал, че не знае защо го задържат и не е изнасилил никого.

После - че е правил секс със съседката, но всичко било доброволно. Тези му думи нямат доказателствена стойност, защото са казани преди повдигане на обвинението.

Вчера съдия Калина Иванова остави за постоянно в ареста Васил Бойчев. На делотобе извикана съпругата му Маргарита. В залата тя заявила, че не е в добро здравословно състояние и се нуждае от грижите на мъжа си, затова адвокатът му настоя да бъде пуснат под домашен арест. Делото бе гледано при закрити врата заради опазване самоличността на пострадалата. Съдия Иванова не се съобрази с исканията на защитата. Маргарита Бойчев дойде в съдебната зала пребледняла и оказа коментар. Съпругът й пък непрекъснато криеше лицето си с качулка и също не поиска да каже нищо в своя защита пред медиите.

"Познаваме добре и жената, и полицая. Не можем да повярваме", коментират съседи на жертвата и обвиняемия в Еленово. В заведението зад блока на полицая си спомниха, че в края на август той събрал 30-40 комшии на 42-ия си рожден ден в градинката. Сред гостите му били и Р. с мъжа си. Нагостил всички с печено заешко, масите били отрупани с мезета и пиене.

"Тук си живеем като в едно село. Няма междусъседски скандали, много сме задружни.

Лоша дума не можем да кажем нито за Васил, нито за Р. Категорично тя не е давала поводи на мъжете да я задяват. Напротив, винаги идваше на кафе със съпруга си. Не е от тия, дето обикалят кръчмите и въртят очи", каза съседка.

"Скандали и в едното, и в другото семейство не е имало. Все щеше да се разчуе. Сега ни е жал и за двете семейства, имат по 2 деца. Всички са потънали в земята от срам", допълниха комшиите.

Дъщерята на полицая вчера не беше на училище заради шока от инцидента. Момичето сподели, че не може да повярва, че баща й би извършил такова нещо.

"Не знам кое е истина и кое - не. Не знам и дали не са му направили постановка, свързана с работата.

За служебни проблеми пред нас не е говорил, не съм чула дали има врагове", обясни ученичката.

Едната от дъщерите на пострадалата пък през заключената врата на апартамента каза, че в него не живее жена със същото име, не познава такава и отказа да отвори вратата.

"Момичето също се срамува, въпреки че семейството е жертва и не би трябвало да имат притеснения. Р. не е извършила престъпление. Тя е скромна, никога не се е държала предизвикателно", коментира съседка.

Пострадалата е сред добрите моделиерки и шивачки в града, ателието й вчера бе затворено.

Бойчев бе сред недолюбваните в РПУ в Симитли. Там бе изпратен преди 5 г., преди това е работил 10 г. в Благоевград.

През 2007 г. жалба срещу него подаде моторист, който получил акт, че кара без каска.

"Състави ми акта, докато бях спрял и си говорех с познат. Повали ме на земята и почна да ме рита. Подадох жалба, но го оправдаха", каза Венцислав Тодоров от Симитли. Тогава Бойчев опроверга нападките. Твърдеше, че са тенденциозни, защото бил безкомпромисен, не прощавал нарушение на пътя и затова не го обичали.

Негласно в града се говори, че задявал жените и ако му откажели близост, им съставял актове за неправилно шофиране. На други пък предлагал да опрости глобата срещу женски ласки. И тези слухове Бойчев отричаше с думите, че една чужда жена не е поканил на кафе.

"Докато аз бях в системата, не сме имали оплакване за сексуален тормоз срещу Бойчев. Дори и слухове до нас не са достигали. Имаше доста жалби срещу негови актове, но не и от жени", каза бившият зам.-шеф на полицията Любен Милев. "За сегашния случай знам от пресата, защото вече не съм в системата. Дали е възможно ей така да прибереш жена от спирката и да я насилиш? Да не би да е имало закачка преди това и той грешно да е разбрал? Знае ли човек", допълни Милев.

"Засега обвинението разполага само с показанията на жената. Знам, че са иззети материали за експертизи, но те не са готови", коментира адвокатът на задържания Красимир Дуков. По негова молба заседанието за мярка за неотклонение се гледа при закрити врата.

"Трябва да се щадят и семейството на обвиняемия, и на пострадалата. Не е приятно, че и двете имена вече се оповестиха, защото тези хора имат деца", допълни защитникът.

Източник: в. "24 часа"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Екоактивисти и протести
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
Пожари 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: