Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Четири министерства представиха организацията на предстоящите избори пред делегати от ПАСЕ
Автор: Неда Узунколева 19:01 / 08.06.2024Коментари (0)1006
©
Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, министърът на електронното управление Валентин Мундров и постоянният секретар на Министерството на външните работи Светлан Стоев се срещнаха днес с представители на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ). Делегацията е на посещение в България, за да наблюдава провеждането на предстоящите избори за Народно събрание и за членове на Европейския парламент.

Министър Георги Гвоздейков подчерта, че процесът по организация е преминал безпроблемно и всяка от институциите е изпълнила своите дейности в срок. "Подготовката на изборите протече при добра координация с Централната избирателна комисия и имаме увереност, че на предстоящия вот утре всичко ще премине нормално“, заяви още транспортният министър. “Работата на международните наблюдатели е от изключителна важност и вярвам, че

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов обясни, че до момента в структурите на МВР са получени 388 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите. Образувани са общо 97 досъдебни производства. "Чрез интерактивната географска карта, която въведохме за първи път миналата година, в реално време контролираме постъпилите сигнали. Това дава възможност да вземаме  необходимите решения за пренасочване на сили и по този начин да избегнем ситуации, при които може да има купуване на гласове“, каза още министър Стоянов.

"Направихме всичко необходимо, за да осигурим прозрачност при удостоверяването на машините за гласуване, като за първи път предоставихме възможност регистрираните партии, неправителствени организации и други, съгласно чл. 213а, ал. 3 от Изборния кодекс да участват в процеса“, посочи министърът на електронното управление Валентин Мундров. Той информира също, че всички устройства за видеонаблюдението в реално време и видеозаснемане след обявяване края на изборния ден в секционните избирателни комисии при преброяването на гласовете са доставени по предназначение. Излъчването и записите от тях ще бъдат достъпни на адрес https://evideo.bg/

Постоянният секретар на Министерството на външните работи Светлан Стоев заяви, че българите зад граница ще гласуват в 769 избирателни секции в общо 60 държави. "В 57 страни ще се проведат и двата вида избори, а само в 3 държави, където България няма дипломатически представителства, няма да се гласува за членове на Европейския парламент“, допълни той. По думите му 245 машини вече са изпратени в чужбина за секциите, в които на предходните избори са гласували повече от 300 човека.

Още по темата: общо новини по темата: 895
28.06.2024 »
26.06.2024 »
23.06.2024 »
22.06.2024 »
20.06.2024 »
20.06.2024 »
предишна страница [ 1/150 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Местни избори 2023 г.
Лято 2024
Избор на нов български патриарх
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Европейски избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: