Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Цветан Цветанов: ГЕРБ договори допълнително над 2 млрд. лв. за сектор земеделие
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:19 / 22.04.2013Коментари (0)646
"Асоциациятая на българските тютюнопроизводители открито заявява подкрепата си за ПП ГЕРБ в предстоящите избори". Това заяви председателя на асоциацията Цветан Филев на среща в Хаджидимово със зам.-председателя на ПП ГЕРБ, председател на Националния предизборен щаб и водач на листата за Благоевград Цветан Цветанов, Даниела Савеклиева, областен координатор на ГЕРБ и втора в листата и кандидатите за депутати Георги Андонов и Калин Каменов в Хаджидимово и Сатовча по време на предизборна обиколка в областта.

"Не искаме да хулим предишните правителства, а да изкажем позитивното, което се случи в тютюневия сектор през последните три години със стартирането на реформата в сектора по време кабинета Борисов. С помощта на евродепутата Мария Габриел успяхме да възобновим българското тютюнопроизводство на европейската карта и да договорим европейско финансиране" заяви Цветан Филев.
На срещата стана ясно, че в Община Хаджидимово вече са договорени 16 млн. лева за мащабен благоустройствен проект.

В Хаджидимово Цветанов посети и две шивашки фирми. По време на срещите бяха обсъдени възможностите за предприятията от малкия и среден бизнес. Цветан Цветанов акцентира върху необходимостта работодателите да участват активно с проекти по европейските програми за конкурентоспособност и енергийна ефективност. Той подчерта, че този процес е бил активизиран от министър Делян Добрев, като по програмата "Конкурентоспособност" малкият и среден бизнес е усвоил над 600 милиона лева.

"Необходимо е да се засили партньорството на държавата и бизнеса чрез програмите на социалното министерство. Предвижда се, при наемане на нови хора, работодателите да обучават новите си кадри в рамките на три месеца, а държавата да поеме това обучение" допълни още Цветанов.
Работниците от двата шивашки цеха зададоха въпроси относно покачването на пенсионната възраст, на които Цветанов отговори, че в страната ни са достигнати европейските равнища на пенсионната възраст и тази граница няма да се вдига. Водачът на листата на ГЕРБ обясни, че за да има увеличение на детските надбавки и минималната работна заплата е необходимо да има ефективно работещо правителство. "Чрез европейските средства в размер на 32 милиарда лева, договорени от правителството на ГЕРБ, във всички сфери на икономиката ще се влеят пари, за да се разкрият работни места в малките селища като Хаджидимово" каза още Цветанов.

Предизборната обиколка на Цветан Цветанов и кандидатите за депутати на ГЕРБ от 1ви многомандатен избирателен район продължи в с. Вълкосел, Община Сатовча.

По време на среща в шивашки цех стана ясно, че още през следващата година цената на тютюна, който се отглежда в този регион маже да достигне 10 лева. "Либерализирането на режима и махането на обръча от фирми даде възможност цената на тютюна от 3-4 лева за килограм сега да се продава за 7 лева. Нещо повече - борим се през 2013-2014г. Тя да стане 10 лева за килограм. Това бе постигнато с помощта на група депутати, начело с Георги Андонов, който и сега е кандидат за депутат във вашия край", заяви пред над 150 работнички Цветан Филев, председател на асоциация на тютюнопроизводителите. Всички работнички признаха, че се занимават и с тютюнопроизводство и за тях е важно и са благодарни за направеното по време на управлението на ГЕРБ. Филев добави, че на тютюнопроизводителите през последните четири години бяха изплатени 332 милиона лева референтни пари. "Нашият евродепутат Мария Габриел, която е от ХАджидимово, алармира Европа и направи така, че да стане ясно, че тютюнопроизводството е основен поминък в някои региони в страната ни, включително и във вашия. За новия програмен период 2014-2020 година правителството на ГЕРБ договори допълнително над 2 млрд. лева за сектор земеделие и само ново стабилно управление на държавата може да гарантира тези средства да не спрат" каза Цветанов. По време на срещата стана ясно, че е по мерките за развитие на селските региони е предвидено производителите, които обработват малки площи от 1 до 4 декара, да получават по 1000 лева за период от пет години. Това ще им помогне да си плащат осигуровките.

Срещите на Цветан Цветанов продължават в общините Сатовча и Гърмен.


Още по темата: общо новини по темата: 274
17.01.2014 »
19.10.2013 »
19.10.2013 »
14.10.2013 »
03.08.2013 »
21.07.2013 »
предишна страница [ 1/46 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофи в Кюстендилско
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: