Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Цветан Цветанов обикаля Пиринско
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:07 / 12.04.2013Коментари (0)461
©
Зам.-председателят на ПП ГЕРБ и водач на листата в Първи Многомандатен избирателен район Цветан Цветанов, заедно с областния координатор за Благоевградска област и втора в листата Даниела Савеклиева, както и кандидатът за депутат от Петрич Митко Захов започнаха предизборната кампания в Благоевградска област.

Цветан Цветанов проведе работна среща с общинското ръководство на ПП ГЕРБ - Петрич и предизборния щаб. Обсъжданите теми бяха свързани с организирането и провеждането на предизборната кампания, както и най-значимите проблеми, съществуващи в общината и начините за тяхното решаване. Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна и с кмета на Петрич инж. Вельо Илиев като бяха коментирани теми, свързани с възможностите на общината за кандидатстване по европейските проекти. По време на срещата бе отчетен и фактът, че като министър на вътрешните работи Цветан Цветанов е изпълнил и поет от него ангажимент към Петрич. Става въпрос за имот на Гранична полиция, който през 2012 година е върнат на общината като собственост. Имотът се намира в центъра на Петрич и сега предстои да се кандидатства по европроекти, за да се превърне мястото му в парк. Цветан Цветанов, Даниела Савеклиева и Митко Захов проведоха среща и с работещите и ръководството на фирма "Белла Стил', по време на която бяха обсъдени възможностите за развитие на малкия и средния бизнес чрез кандидатстване по програмите за конкурентноспосбност и енергийна ефективност."За участие в изборите тази година са регистрирани 71 партии, докато през 2005 и 2009 година те бяха 21-24. От всички политически субекти в парламента ще влязат 4-5. Представете си какво огромно желание за влизане във властта има в момента, колко неизпълними обещания ще се чуят", каза още председателят на Националния предизборен щаб.

Цветан Цветанов продължи днес обиколката си в Пиринско заедно Даниела Савеклиева и кандидатът за депутат от Петрич Митко Захов и се срещнаха с общинските структури на партията в Сандански, Струмяни и Симитли, както и с кметовете на трите общини.

В Сандански бе уточнена програма за посещения на Цветан Цветанов със симпатизанти от курортния град, както и срещи в останалите населени места от общината. Отчетена бе и дейността на правителството през управленския мандат. Цветан Цветанов очерта и основните акценти от предизборната програма.

Зам.-председателят на партията подчерта, че правителството на ГЕРБ е платило 9 милиарда лева повече за пенсии и е осигурило в бюджета още 600 милиона лева за увеличението от 1-ви април. Ръст в доходите според Цветанов трябва да се търси в развитието на икономиката, на земеделието и животновъдството и особено на туризма в Благоевградска област. Според него тласък на развитието на този отрасъл ще даде строителството на автомагистрала "Струма".

С кмета на Сандански Андон Тотев бе коментирана дейността на учреденото регионално сдружение "Струма" и бе подчертана неговата важна роля при усвояването на средства от европейските програми в следващия програмен период.

В Струмяни по време на срещата с местната структура бе обсъдена предизборната кампания. Цветанов подчерта, че ГЕРБ ще води позитивна кампания , а не кампания на популизма или компроматите. " Ще се разяснява свършеното и възможностите за развитието на страната. Ние ще сме лице в лице с хората", каза още Цветанов.

С кмета на Струмяни Емил Илиев бяха коментирани перспективите и възможностите за развитие на общината чрез максимално използване на европейските програми през новия програмен период.

На работното посещение в Симитли с Даниела Савеклиева и кмета на Благоевград Атанас Камбитов местната организация и с кмета на общината Апостол Апостолов отново бе коментирана темата за участието на региона по поречието на река Струма с общи проекти.

"Кметовете дадоха висока оценка на сътрудничеството и диалога между изпълнителната и местната власт през нашия мандат", коментира след срещите Цветанов. Той заяви, че опитът, който са натрупали общинските администрации, подготовката и участието в европейските програми, ще спомогнат за превръщането на Струмския регион в истински европейски регион в България.

По време на Тройната коалиция усвоените средства са били в размер едва на 1% за период от две години и половина, при управлението на ГЕРБ усвояването е в размер на 38%.


Още по темата: общо новини по темата: 274
17.01.2014 »
19.10.2013 »
19.10.2013 »
14.10.2013 »
03.08.2013 »
21.07.2013 »
предишна страница [ 1/46 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: