Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Дадоха "добра" оценка на фирмите за подготовката за зимното подържане на пътищата в областта
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:24 / 20.11.2012Коментари (0)646
© Blagoevgrad24.bg
В изпълнение на Заповед на областния управител на област Благоевград за извършване на оглед на състоянието на пътищата от държавната пътна мрежа, разположена на територията на Област Благоевград и готовността на опорните пунктове за работата им през зимния сезон на 2012/2013 година комисия в състав:

Председател: Костадин Хаджигаев - Областен управител

И Членове: Георги Пасков - главен експерт в дирекция "АКРРДС" при Областна администрация Благоевград; Румен Андонов Ангов - инспектор в сектор "ПП" при ОД на МВР - Благоевград; Стефан Николов - инспектор "ЗН" при ОУПБЗН - Благоевград; Теменужка Филипова - началник отдел "ИРД" при ОПУ - Благоевград; Румен Тодоров - главен експерт "Съоръжения" при ОПУ - Благоевград и Асен Костурков - началник сектор "К и АНД" ОО"КД-ДАИ" - Благоевград.

Комисията извърши проверка на готовността на определените изпълнителите на договор за зимно поддържане на 665,500 км. пътища от републиканската пътна мрежа на територията на Област с административен център Благоевград, стопанисвани от АПИ-Областно пътно управление - Благоевград.

Консорциум от 5 /пет/ фирми - "Агромах" ЕООД, "Благоустройствени строежи" ООД, "Пиринстройинженеринг" ЕАД, "ГБС Инфраструктурно строителство" АД и "БКС" Гоце Делчев ще поддържат републиканската пътна мрежа от общо 11-те пункта на територията на областта. Целта на комисията бе да провери наличието на специализирана техника за зимно поддържане и на инертни материали /сол, пясък и химикали/ за почистването на пътищата.

При проверката бе констатирано, че машините и автомобилите в по-голямата си част отговарят на оперативния план и са налице необходимите минимални количества инертни материали.

Установени бяха и пропуски при част от автомобилите, като изтрити гуми и недобре работещи снегоринни уредби и на част от пунктовете не бяха доставени инертни материали.

Комисията даде предписания на фирмите, които в срок от две седмици трябва да отстранят пропуските и ще им бъде направена следваща проверка.

Комисията определи като "ДОБРА" подготовката на фирмите за зимно поддържане на Републиканската пътна мрежа на територията на Област Благоевград и готовността за посрещане на първия сняг.

Областна администрация Благоевград има готовност да контролира поддържането и снегопочистването на републиканската пътна мрежа на територията областта.


Още по темата: общо новини по темата: 66
10.03.2013 »
08.02.2013 »
08.02.2013 »
07.02.2013 »
03.02.2013 »
29.01.2013 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
50-ото Народно събрание
Втора лига сезон 2024/25
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: