Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Дадоха ход на делото срещу сметището в с.Баня
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:30 / 04.10.2013Коментари (0)261
Административен съд - Благоевград даде ход на делото, образувано по жалби на партия Национален фронт за спасение на България и Сдружение "Баненска буна - 2011" срещу Директора на РИОСВ Благоевград. Жалбоподателите оспорват изготвената от него екологична оценка на проекта за строеж на сметище в разложкото село Баня.

Преди заседанието членове на НФСБ и жители на село Баня се събраха пред сградата, където се намира Административния съд в Благоевград, за да изразят за пореден път своята категорична позиция против изграждането на сметище.

След делото представителите на патриотичната партия и Гражданското сдружение протестираха пред Областната управа на Благоевград. С викове за оставка и скандирания:

"Не искаме боклук, затова сме тук!", протестиращите призоваха Муса Палев да излезе от сградата. В крайна сметка те бяха приети от заместник областния управител на Благоевград Димитър Капитанов. След срещата той обеща да се запознае подробно с документацията по проекта за регионалното депо, с финансирането и дейността на фирмите, които ще го изграждат и да изиска преписки от жалбите на Националния фронт и "Баненска буна - 2011". Припомняме, че в края на месец август двете организации внесоха жалби до 16 български институции с описани редица нарушения, свързани с проекта. В отговор от Председателя на 42-то Народно събрание Михаил Миков се посочва, че изпраща по компетентност жалбата до министъра на околната среда и водите Искара Михайлова и областния управител на Благоевград Муса Палев. Миков настоява пред тях именно да разпоредят обстойна проверка на проекта.

"Няма да се спрем пред нищо, готови сме на крайни протестни действия, ще сезираме и международни институции! Няма да се примирим докато не бъде спрян проектът за изграждане на сметище в село Баня." - заяви Елена Наумова от Сдружение "Баненска буна - 2011".

Мария Цветкова - член на Националния политически съвет на НФСБ бе категорична, че патриотичната партия не признава Муса Палев като легитимен областен управител. Според Цветкова няма как да се седне на маса за преговори с Палев, тъй като той е представител на противоконституционната партия ДПС.

"НФСБ очаква от заместника му Димитър Капитанов да си спази обещанията, че ще направи всичко възможно решението на проблема да бъде в полза на хората." - допълни Мария Цветкова.

Следващото заседание на делото срещу Директора на РИОСВ Благоевград за нередности по Оценката за въздействие върху околната среда (ОВОС) на проекта, бе насрочено за 31 октомври.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофи в Кюстендилско
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: