Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Дадоха на съд строителния бос Н. Галчев за 100 000 лв.
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:40 / 18.05.2011Коментари (0)456
©
Строителната фирма на благоевградския бизнесмен Николай Галчев "Галчев инженеринг груп" АД попадна под поредния удар на икономическата криза, съобщава в. "Струма". Най-новият съдебен процес срещу бившия собственик на ПФК "Пирин" е за 101 370 лв. задължения към собственика на фирма "КМГ 93" ЕООД Михаил Гълъбов. Въпросната министроителна компания е изпълнявала различни строително-монтажни работи въз основа на договори, сключени с Николай Галчев. От общата сума, която строителният бос дължи на Гълъбов за 6 обекта в цялата страна, 61 543 лв. е главницата, а 39 827 лв. - мораторната лихва.

Един от най-големите обекти, изработен от "КМГ 93" ЕООД, е "BG Мирамоните" в столицата. За него Н. Галчев дължи 28 650 лв. В челната тройка на обектите, за които Николай Галчев е длъжник, е и хотел "Теодора Бийч" на Елените. В него минифирмата е вложила 13 662 лв. Сред другите обекти са ВЕЦ - Симеоново, бизнес център "Белисимо" в София и редица обекти в местността Манастирски ливади край столицата. Делото, чиито предмет са исковете за вземания на "КМГ 93" ЕООД по Търговския закон, се гледа от председателя на Благоевградския окръжен съд Катя Бельова, която ще се произнесе по казуса в рамките на законоустановения срок.

Само преди година собственикът на строителната фирма "Агромах" Христо Савев заведе дело срещу Галчев за 71 034,69 лв. дълг. Тогава ексшефът на "Пирин" беше "забравил" да плати взети материали - бетон и трошен камък, които "Агромах" му е предоставила.

Наскоро, както "Струма" писа, Н. Галчев обяви за продан обектите си в Благоевград - хотел "Вароша", СПА център "Хармония" и Аквапарка, но досега оферти за тях няма






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: