Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Дариха около 100 книги на местната библиотека
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:13 / 27.01.2014Коментари (0)322
©
Около 100 тома художествена и научна литература събраха Младежи ГЕРБ-Благоевград в рамките на националната инициатива "Дари книга, дай шанс на старата библиотека". Кампанията, подета от евродепутата Моника Панайотова се провежда в цялата страна и има за цел да насърчи доброволчеството във всичките му форми сред младите.
Най-големият дарител в кампанията бе народният представител и областен координатор на ПП ГЕРБ за Благоевградска област Даниела Савеклиева, която имаше значим принос в събирането на книгите. Тя подчерта, че адмирира инициативата и вярва, че младите в ГЕРБ винаги са били иновативни и са създавали стойности идеи.

"Трябва да наблегнем на ролята на книгата и четивото, за развитието на всеки един човек. Във века на информационните технологии, когато информацията е на един клик разстояние, малко или много е пренебрегната книжната форма, от която може да се получи емоция и знания, да развием своя интелект", каза Даниела Савеклиева. Тя изрази своите надежди, че още жители на Благоевград ще се включат в тази инициатива.

Областният координатор на младежите за Пиринско Андрей Новаков изтъкна, че много от дарителите са закупили нови книги, за да се включат в "Дари книга, дай шанс на старата библиотека". Редица любители на литературата са дарили и част от личната си библиотека, за да се обогати фондът на Регионална библиотека "Димитър Талев". Новаков подчерта, че това е първата за годината инициатива, като през следващия месец са МГЕРБ-Благоевград е планирала още две.

Основна идея на инициативата е, че независимо от доходите, от времето, с което хората разполагат, от възрастта и уменията им, всеки може да направи нещо полезно за другите и за обществото. Всеки може да изпрати своето послание за добро, дарявайки време, умения, знания, жест, материално и нематериално.

Според младежите от МГЕРБ-Благоевград идеите и ценностите, които разпространява инициативата, трябва да са устойчиви във времето и да мотивират младите хора да се ангажират с доброволчески дейности и след приключването й, защото доброто трябва да се прави всеки ден и без очакване за награда.

Затова младежите се надяват платформата, създадена по повод инициативата на евродепутат Панайотова www.dobrovolchestvo.com да продължи да вдъхновява с "рецепти за добрини" и доброволчески дейности младите хора в цялата страна и за в бъдеще.

Структурата на МГЕРБ в Гоце Делчев също се включиха в националната инициативата на евродепутата Моника Панайотова и дариха на библиотеката в Народно читалище "Просвета-1865" в града събраните през изтеклата седмица книги.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: