Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Днес е Нощта на музея
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:15 / 19.05.2012Коментари (0)357
© Blagoevgrad24.bg
В събота - 19 май 2012 г. Регионален исторически музей - Благоевград ще се включи в Европейската инициатива на отворените врати - Нощта на музеите и галериите. Свободен достъп до експозициите с удължено работно време и специална програма ще предложат над 3 000 музеи и галерии в цяла Европа.

Програмата в Регионален исторически музей - Благоевград ще премине под знака на 60 годишния юбилей на институцията.

След като цяла седмица Регионален исторически музей - Благоевград посвети на своята публика, организирайки ежедневно различни прояви, това ще бъде нощта, която ще сложи магичния завършек на една изпълнена  с творчество и позитивизъм седмица по случай 60 годишния юбилей на институцията.

В 16:00 часа Интерактивната детска експозиция "Музеен детски кът" ще отвори врати за занимания с децата на Благоевград. За малчуганите, които вече са посещавали къта, е ясно колко забавни и интересни игри предлага той. За тези, които все още не са, Нощ в музея е една възможност да го направят.

В 18:00 часа ще започне церемонията по награждаване на приятели и съмишленици на музея в дейността по опазване и популяризиране на културното , историческото и природно наследство. Такава церемония ще се проведе за втора поредна година.

В 19:00 часа ще се постави началото на срещата на публиката с художествената изложба на Едмон Демирджиян - "Животоописание". Изложбата показва в биографична последователност открояващи се документални свидетелства за живота на един от най- интересните художници в съвременното българско изкуство, който за съжаление не е вече сред живите. Артист по душа, не само в изкуството, а и като житейско поведение, Демирджиян разделя живота си между две изкуства - живописта и музиката. Израз на уникалното съчетание на тези два таланта е неговото "Животоописание".

В 19:30 ще се открие изложбата на фотопортрети "Жени". Автори на творбите са благоевградчанката Теодора Лилян Данчева и Даниела Емануилова. И двете са дипломантки на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов".

20:00 е началният час на превърналото се в традиция и емблема на Нощ в музея - Благоевград модно ревю на студенти от специалност "Мода" в ЮЗУ"Неофит Рилски".

В 21:00 часа публиката в музея ще види най-добрите неща в Конкурс за клипове и снимки по проект  "Социо-културни аспекти на взаимоотношенията между студентите и преподавателите в академична среда" - проект на Стопанския факултет и Факултета по изкуствата към ЮЗУ "Н.Рилски" - Благоевград.

Освен специалната програма в Нощта на музеите посетителите ще имат възможността да разгледат постоянната експозиция на музея, както и временните изложби:

- "Из съкровищницата на музея" - изложбата представя най-ценните движими паметници на културата съхранявани във фондохранилищата на Регионален исторически музей -Благоевград.

- "Селото Девица.Градът Блудница"- гостуваща изложба на Регионален исторически музей - Русе.  Изложбата представя образи от българската еротика в традиционна и модерна среда.

Основната цел на всички събития, организирани в Седмицата на музея 14 - 19 май 2012 г.  е да се даде възможност за близък и нетрадиционен контакт на публиката с музея, да се събуди интерес у младите хора към изкуството, историческото ни минало, природното и културното наследство; да се привлече интереса на туристите и музеят в Благоевград да е атрактивна туристическа дестинация.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
Отбелязване на Деня на Независимостта
Международен технически панаир 2024
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: