Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Добра новина за децата на Благоевград: И тази година ще има Лятна академия
Автор: Ливия Кукова 16:22 / 03.06.2024Коментари (0)1142
© Blagoevgrad24.bg
За поредна година през лятото в Благоевград ще се провежда Лятна академия за деца на възраст от 6 до 12 години, организирана от Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, със съдействието на Община Благоевград. Това съобщиха на пресконференция кметът Методи Байкушев и Богдана Костадинова, директор на ЦЛТРДБ, предаде репортер на Blagoevgrad24.bg.

"Искаме да зарадваме родителите и децата, че Лятна академия ще има. Тя започва от 17 юни и ще завърши на 23 август. Всички, които се намират в Благоевград, дори да не са от тук, ще могат да се включат“, каза кметът.

Богдана Костадинова от своя страна заяви, че децата на Благоевград са всички, които през лятото се намират на територията на областния център, затова Лятната академия ще бъде отворена за всички малчугани, които отговарят на възрастовото изискване.

"Приемането на заявленията за записвания започва от 10 юни. Новото е, че те ще се поддават в кабинет "Кариерно ориентиране“, което е бившата Къща "Балет“ в квартал "Вароша“, а не както до сега в Младежкия дом. Записването ще бъде отворено през целия период на провеждане на лятната академия, което означава, че дори да доведете детето си на 25 юли, то ще може да се присъедини към академията още веднага, след поддаването на заявление от родителите“, допълни тя.

Костадинова заяви, че се водят преговори и със спортни клубове на територията на Община Благоевград, сред които Плувен клуб "Пирин“ и Клуб по спортна гимнастика "Любчо Солачки“ – да се включат към Лятната академия, отделно от програмата, която Община Благоевград организира, съвместно със спортните клубове за провеждането на летния занимания.

И тази година в рамките на Лятната академия децата ще могат да се участ на математика, биология, народни и модерни танци и още много други интересни занимания, коментира директорът на центъра.

От думите ѝ стана ясно, че Лятната академия ще отваря врати в 08.15 часа, като приемът на децата ще бъде до 09.00 часа. Създадена е необходимата организация, чрез която децата да бъдат приемани. Взимането на децата ще се извършва около 16.00 часа. Ако обаче родител иска да прибере детето си по-рано, то тогава още сутринта трябва да уведоми посрещащия на входа, за да може да се създаде необходимата организация.

В програмата ще се включат не само преподаватели от Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, но и външни лектори. От 11-то училище също са заявили готовност да се включат. Осигурено е и изхранване на децата в стола на 5-то СУ.

"Няма лимит в броя на децата. Важно е да кажем, че има деца, които ще постъпят в първи клас на 6 годишна възраст, преди това ще са на 5. Ако се представи документ за записване в първи клас, то и те ще бъдат допуснати, въпреки, че възрастовото ограничение е за деца от 6 до 12 години. Отново ще бъде безплатно. Осигурено е финансиране за нормалното протичане на заниманята по интереси. 22-ма са преподавателите на трудов договор, имаме и 15 външни, на които също ще им предложим да се включат към Лятната академия. Има интерес и от такива, които не работят в центъра, но искат да се включат. Родителите трябва да бъдат спокойни, че на лекторите не се плаща на учебен час, а на астрономически, тоест с децата непрекъснато има хора“, обясни Костадинова.

Анализът от миналогодишното провеждане на Лятната академия за деца пък показва, че през различните школи са минали над 1 200 малчугана.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
ЕВРО 2024
Матури 2024 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: