Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
ЕКИП: Областният управител да върне гротескно манипулирания бюджет
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:13 / 04.03.2010Коментари (0)197
© Blagoevgrad24.bg
Упревителния Съвет на Гражданско Сдружение Екип проведе среща със структурите на сдружението в квартал Грамада. След последвалите разговори, счетохме за нужно да излезнем с официална позиция за случилите се абсурди по време на последната сесия на ОБС, относно орязването на бюджета за довършването на улиците в квартала. Blagoevgrad24.bg публикува без промени и съкращения позицията на Гражданско Сдружение ЕКИП:
Съветниците в ОБС Благоевград отрязаха заложените средства за довършване на асфалтирането на кв. Грамада -  1 162 000 лв., като с това поставиха изградената през миналата година с европейски средства подземна инфраструктура пред угрозата да бъде компрометирана. И тук въобще не става въпрос за некачествено изпълнение, а за стриктно изпълнение на утвърдената с държавни стандарти технология за асфалтиране, регламентирана в Закона за устройство на територията. Трябва да отбележим, че заложените в проектобюджета за 2010 г. средства за кв. Грамада не са за преасфалтиране, а за полагане на последния слой асфалт.

Както всички знаят, през есента след подмяната на ВиК мрежите, съчетано с прекарването на газо-разпределителната мрежа,  компетентните органи - община Благоевград, РДНСК, Инвеститорски контрол и фирмата - изпълнител решиха уличната настилка да не се възстановява само в частта, в която е реконструирана ВиК-мрежата, а в габаритите на цялото улично платно.

До средата на декември бяха положени конструктивните пластове на всички улици в квартала. В ЗУТ е регламентирано изискването да бъде положен износващ пласт асфалтобетон след другите два основни пластове на настилката.

Такъв, заради съветниците от ГЕРБ и политическите винарки около тях, няма да бъде положен, което ще доведе бързо до разрушаване на вече поставената настилка, поради неизпълнение на технологията. Напомняме също, че ОП Околна Среда не допуска преасфалтиране и то се налага да бъде изпълнено със собствени средства.  Повтаря се историята със стадиона - инвестира се в даден общински обект, а след това се гласува за съсипването му.

Искаме да коментираме и още един силно разпространяван мит.  Доколкото се информирахме, не е постъпвало обжалване на решението на тръжната комисия относно избора на фирмата изпълнител, което да отмени решението и.  Това автоматично обезсмисля напъните на определени хора да плашат с глоби и санкции.

Призоваваме областния управител да върне гротескно манипулирания бюджет на община Благоевград за прегласуване, а съветниците да започнат да мислят не за собствените си политически кариери, а за съгражданите им, които са ги избрали.

Призоваваме областния управител да върне гротескно манипулирания бюджет на община Благоевград за прегласуване, а съветниците да започнат да мислят не за собствените си политически кариери, а за съгражданите им, които са ги избрали.

С възмущение,

Управителен Съвет на Гражданско Сдружение ЕКИП







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: