Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Ексдиректор отказа да плати дълг от 100 000 лева и заплаши с пистолет консултанти
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 07:12 / 12.04.2010Коментари (0)587
© Blagoevgrad24.bg
Бившият директор на обувна фабрика "Вихрен" - Благоевград Славчо Джампалски ни заплаши с пистолет, съобщиха консултантите на Центъра за бизнес образование и маркетингови комуникации в София Мария Донева и Димитър Димитров. Те дошли в Благоевград с искането да върне 100 000 лв. кредит на столична фирма.

Не сме имали длъжник с по-арогантно поведение от този господин, точните му думи бяха, че ако продължаваме да го безпокоим за този заем, имал пистолет, който стрелял с 600 патрона в минута, разказаха потресени в редакцията на "Струма" Мария Донева и Димитър Димитров. Двамата пристигнаха вчера, веднага след втората си среща с Джампалски, провела се в кафене в с. Рилци, където ексдиректорът има вила и гледа внучето си. Ето какво разказаха още двамата консултанти:

На срещата разбрахме окончателно, че той няма намерение да върне парите. Отказа ни да си продаде и акциите във фабриката, които си е оставил - около 10-12 процента, за да се разплати с клиента ни. Мотивът му беше: Ако ги продам, няма да има какво да ям. Затова описахме всичките си перипетии с лицето Джампалски в жалби до Районна прокуратура и Областна дирекция на полицията - Благоевград. Хронологично скандалът е следният:

На 01.10.2008 г. изпълнителният директор на "Вихрен" АД Сл. Джампалски заедно с началник МТС във фирмата Васил Николов идват на среща с клиента ни Божидар Кръстев, управител на софийската фирма "Бояна Импорт Експорт" ООД, и му търсят спешен кредит в размер на 45 674 евро, които "Вихрен" дължи на чуждестранни фирми. Джампалски и Кръстев се познават от по-рано, защото са работили съвместно по изпълнението на обществени поръчки. Благоевградският бизнесмен уверява нашия клиент, че ще възстанови сумата на 3 транша от по 15 224 евро през периода 01.01.2009-31.03.2009., а ако получи парите, ще учреди ипотека върху фабриката не по-късно от 15 декември 2008 г.

"Бояна Импорт Експорт" отпуска сумата на закъсалия благоевградски бизнесмен на 19 ноември 2008 с договор, заверен в кантората на нотариус Красимира Минкова. По време на подписването на договора прокурист във "Вихрен" е синът на Джампалски, а секретарка е дъщеря му.

Пред нотариус Минкова Джампалски повтаря обещанието си да учреди ипотеката върху "Вихрен" АД до 15.2.2008 г., но до момента това не се е случило.

На 15 януари 2009 г. клиентите ни посещават "Вихрен", защото първата вноска се бави с 2 седмици, и депозират писмо във фабриката, че ще търсят правата си по съдебен ред. Джампалски ги уведомява, че има намерение да продава фирмата и дори в момента в предприятието му са експертите от "Динат строй" ООД, доведени от сина му Димитър Джампалски, които я оглеждат.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: