Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Експерт-оценителите в общината на прицел
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:40 / 01.02.2012Коментари (0)176
© Blagoevgrad24.bg
Поредно питане входира до кмета Атанас Камбитов общинският съветник от ГЕРБ Кирил Илиев, съобщават от ПП ГЕРБ за Blagoevgrad24.bg. Този път на прицел са експерт-оценителите на недвижими имоти, общинска собственост. Според съветника, който е председател на Контролната комисия в Общински съвет, сме свидетели на некоректна практика за подбор, установена от екипа на бившия градоначалник К. Паскалев. В тази връзка К.Илиев настоява за публичност на списъка на експерт-оценителите, на които община Благоевград възлага изготвянето на подобни оценки и броя на възложените оценки на всеки от тях от 2010-та година насам.

"Като общински съветник и в предишния мандат, многократно съм повдигал този въпрос, но отговор така и не получих", коментира К.Илиев

В писмото до кмета той излага два особено фрапиращи случая. Първият се отнася за експерт-оценител на два имота, находящи се на една и съща улица в кв.Струмско. Незнайно поради какви съображения, оценителят определя цената на квадратен метър за двата почти идентични имота (около 800 кв.м.единия) с разлика от цели 15 лв. Това според Илиев  е ощетило общинския бюджет с близо 12 000 лева., и е меко казано необяснимо действие от страна на експерта.

При втория случай, на общинските съветници е предлагано да приемат оценки на експерт-оценител, който работи едновременно и в Областна администрация, която всъщност се явява контролен орган за актовете на Общински съвет. "Това е недопустимо, защото излиза, че човекът сам себе си контролира", смята Илиев.

За прозрачност в работата на експерт-оценителите и прекратяване на порочните практики, общинският съветник от ГЕРБ предлага да се обследва възможността оценките на недвижимите имоти да бъдат възлагани на една фирма или организация при спазване разпоредбите на Закона за обществените поръчки и след провеждането на открит конкурс за ежегодно обслужване. "По този начин ще се избегне директното възлагане и ще се постигне коректност, дългосрочни отношения и конкурентно ценообразуване за услугата", категоричен е Кирил Илиев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Втора лига сезон 2024/25
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: