Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Емблематичният роман "Железният светилник" с премиера в Благоевград
© ДТ - Благоевград
Емблематичният роман на Димитър Талев "Железният светилник" ще бъде премиерно представен в Благоевград на 9 и 11 октомври, предаде репортер на Blagoevgrad24.bg.

Сценичната версия и режисурата са дело на Калин Ангелов, сценографията и костюмите са на Илина Грозева, музиката е на Пламен Мирчев-Мирона.

В спектакъла участват Албена Чобанова, Иван Николов, Катя Иванова, Калоян Карагинев, Лора Христова, Андраш Кончалиев и Жанет Керанова.

"Железният светилник“ е спектакъл по емблематичния роман на Димитър Талев. В основата на сценичната версия на режисьора Калин Ангелов е драматичната ситуация, в която попада една майка, принудена да жертва живота на собственото си дете, за да предпази и него и целия си дом от жестокия, безсърдечен и безмилостен съд на обществото. 

Пред зрителя се разкрива неистовата ѝ борба да опази достойнството на семейството си от тежката присъда на хората – обвинявана несправедливо, сама попадала под тежкия прицел на общественото осъждане, тя знае, че никой не би простил грешката на дъщеря ѝ, не би се смилил, не би проявил разбиране към младежкото лекомислие на момичето. 

Тя трябва да преодолее огромната си майчина любов, любовта и верността си към Бога, чисто човешката си съпротива, за да извърши сама непростимото – да рискува живота на детето си, за да скрие от другите грешката му.

Спектакълът е решен като своеобразен обществен съд, пред който тя, вече решена да разкрие всичко, прави обществено достояние фрагменти от най-личните, най-интимните и съкровени моменти от живота си, вглеждайки се във всеки детайл, всяка ситуация, всяка стъпка довели до трагичните събития в дома ѝ. Така една много интимна, лична история се превръща в обществен казус, по който всеки е предизвикан да заеме позиция.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Втора лига сезон 2024/25
Рецептите на Blagoevgrad24.bg
Природни стихии
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: