Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Фирмата на съветника Р. Тасков осъдена 30 000 лв. за боя в 3000 бутилки вино
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:59 / 09.02.2011Коментари (0)749
© Blagoevgrad24.bg
Благоевградският бизнесмен, собственик на "Винпром Тасков" - Николай Тасков, баща на общинския съветник и лидер на "Граждански съвет за Благоевград" Радослав Тасков е глобен 30 000 лева от районен съдия Екатерина Николова за използване на фалшиви багрила в близо 3000 бутилки трапезни вина с марките "Меча кръв" и "Bulgarian Rosentaler Kadarka".

На 10 декември 2009 година представители от Главна дирекция "Лоза и вино" към Изпълнителна агенция по лозата и виното в София извършили проверка във "Винпром Тасков", базиран в благоевградското село Зелен дол. Проверяващите взели проби за физико-химичен анализ от 486 бутилки червено полусладко вино "Bulgarian Rosentaler Kadarka" и от 2514 бутилки червено трапезно вино "Меча кръв". При анализа в Изпитателна лаборатория - София е констатирано, че в изследваните вина се съдържа изкуствено багрило, което означава, че произведеното от "Винпром Тасков" вино е фалшиво, за което на Н. Тасков му е издадено наказателно постановление за 30 000 лева.

С мотив, че намереното изкуствено багрило във вината на "Винпром Тасков" не е вредно за здравето, Н. Тасков настоява съдът да му отмени тежката глоба.

Районен съдия Екатерина Николова потвърди глобата от 30 000 лева. За решението си тя се позова на показанията на експертите винари, които са категорични, че виното натурален продукт не трябва да съдържа нито естествени, нито изкуствени оцветители.

В средата на миналата година фамилната фирма на съветника Р. Тасков влезе и в митнически скандал, след като полиция и митнически инспектори откриха в склада на "Винпром Тасков" 175 туби алкохол без бандерол. Малко по-късно районен съдия Е. Николова върна на Митница Югозападна пластмасовите туби с алкохола. Това стана след жалба на зам. шефа на митницата Цветозар Нешев, подадена, след като районен прокурор Райна Бачева предаде на "Винпром Тасков" конфискувания алкохол с мотив, че иззетите при съвместна акция с полицията 875 литра алкохол за 7848 лева са били предназначени за коледни премии на работниците.

Тежката глоба от 30 000 лева е пореден удар срещу бизнеса на фамилия Таскови. Миналата година политикът Р. Тасков загуби апетитните общински имоти в центъра на Благоевград на ул. "Тодор Александров", които под формата на партийни офиси ползваше срещу жълти стотинки. Оказа се, че след като ВАС се произнесе в полза на общината, вместо в джоба на Р. Тасков от двата магазина с обща площ от 162 кв.м в държавната хазна ще влизат за една година 156 924 лева без ДДС.

Източник: struma.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: