Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Фондация Сити осигурява стипендии за отлични студенти на Американския университет в България
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:14 / 25.03.2010Коментари (0)293
©
Фондация Сити дари $ 10,000 на Американския университет в България (АУБ), за да подкрепи талантливи студенти в университета да получат висококачествено образование. За четвърта поредна година Фондация Сити избира АУБ за свой партньор в България, като дарението е част от глобалната инициатива на Сити да подпомага успешни образователни програми в сферата на финансите.

Стефан Иванов, управляващ директор на Сити за България, беше почетен гост на прием-коктейл в чест на предстоящото дипломиране на 16-тия випуск на АУБ, провел се в университета вчера. На коктейла той се срещна със студентите, спечелили стипендиите на Ситибанк. Стипендиите са предназначени за български студенти по икономика или бизнес администрация, показали добри академични резултати и при доказани финансови нужди. Изборът бе направен след оценка на есе на тема в областта на банковото дело и финансите. „Стипендиите са само една от формите на партньорство между Ситибанк България и АУБ. Сред студентите на АУБ продължаваме да откриваме и привличаме таланти, които развиваме в банката, и които ни помагат успешно да разрастваме дейността си и утвърждаваме позицията на Ситибанк като една от водещите банки обслужващи най-големите и взискателни фирми в страната", каза г-н Иванов.

След приема, г-н Иванов изнесе лекция пред студенти на университета, на която той говори за нови тенденции, предизвикателства и възможности в банковия сектор в България. На традиционната презентация на Ситибанк България пред общността на АУБ бяха представени и възможности за стаж и работа на студентите от университета в банката.

Президентът на Американския университет в България д-р Дейвид Хюуайлър сподели: "Благодарение на дарители като Ситигруп, нашите отлични студенти получават качествено образование, което ги подготвя за топ кариери. Възпитаниците ни са ценени и признати в цял свят за своите професионализъм, етичност и знания, развити чрез американското образование с практическа насоченост, което са получили в АУБ. Успехът на нашите завършили студенти като Стефан Иванов, управляващ директор на Ситигруп за България, ни дава увереност, че вървим в правилната посока и ни мотивира да се развиваме и да се целим още по нависоко".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Световна черна хроника
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: