Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
ГЕРБ: С популистки пресконференции въпросът с диспансерите няма да се реши
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 20:35 / 09.09.2010Коментари (0)202
© Blagoevgrad24.bg
С фина пиар акция група съветници начело с БСП се опитаха да омаскарят съветниците от ГЕРБ, но напъните им са безуспешни и обречени на провал. Това беше опит на хора, напълно незабележими като съветници, да се реабилитират пред обществото, което определено е забравило дори имената им.

И не на вас, уважаеми господа, а на гражданите на Благоевград искаме да кажем, че ние от ГЕРБ никога и пред никого не сме изразявали позиция по въпроса с преструктурирането на диспансерите, защото такава не сме приели! Въпросът и в момента се обсъжда и заявяваме, че за безболезненото му разрешаване ще искаме до 24-ти септември среща и с министъра на здравеопазването.

В отговор на обвиненията просто ще споменем отново фактите:

- на 3-ти август ръководителите на диспансерите вече имаха информация за промените в Закона за лечебните заведения. Имаха две седмици до сесията на 19-ти август, за да внесат предложението си за гласуване, но не го направиха - внесоха документите едва в края на работния ден на 18-ти август без да са разглеждани в комисия. Това категорично е срещу нашите принципи, защото може някои лица да имат полза от прибързаното вземане на решение, но не и гражданите!

- време за регистрация на лечебните заведения има и не съществува никаква пречка да подготвят изискуемите документи. Още повече, че в Закона за лечебните заведения е записано, че при непълноти в представените документи в 14-дневен срок директора на РЦЗ уведомява писмено лицето за това и определя срок за отстраняването им, т.е.дори да има пропуски, ще им се даде предписание и допълнителен срок за отстраняването им.

Жалко е, че сред организаторите на пресконференцията са хора, които не се появиха на разглеждането на въпроса с диспансерите по същество като председателя на КИП г-н Ризов, който обаче с охота се изяви пред медиите. Часове след медийната си акция пък съветниците от  БСП се съгласиха, че с решението за тубдиспансера трябва да се изчака.

Смятаме, че едни отговорни за съдбата на лечебните заведения нямаше да прибегнат до евтиния трик да си правят пиар на наш гръб. Най-безскрупулно яхнаха проблема, опитвайки се да извадят от него политически ползи. И ги съветваме вместо безполезни популистки ходове, да се научат да бъдат по-активни и по-подготвени за работата, за която гражданите са ги избрали.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Бюджет 2024
Зима 2023/2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: