Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
ГЕРБ предупреждава за продължаващата политическа метла на Тройната коалиция
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:40 / 28.02.2014Коментари (0)205
Декларация на ПГ на ПП ГЕРБ:

Парламентарната група на ГЕРБ за пореден път предупреждава, че под диктата на по-малкия коалиционен партньор ДПС, управляващата Тройна коалиция продължава да провежда тотална чистка на кадри по всички нива на държавната и общинската администрация в цялата страна. След като миналата седмица алармирахме за политическото прочистване на училищни директори в Гоцеделчевско, която се извършва под диктовката на депутата-феодал Ахмед Башев от ДПС, през тази седмица сме свидетели как репресиите не само, че не бяха прекратени, но продължават с пълна сила. В неделя беше спряно електричеството в Рибново, за да не могат местните хора да гледат телевизионно предаване, в което беше припомнено агентурното минало на Ахмед Башев и бяха разкрити своеволията на депутата-феодал. Този прийом връща България в най-мрачните времена на тоталитарното минало, когато Държавна сигурност налагаше убийствена цензура с всички средства върху всички инакомислещи. Освен това Башев впрегна всичките си усилия, за да организира контрапротест в Рибново в защита на политическото уволнение на училищния директор Манчо Джуркин. С това беше направена поредна стъпка към прокарване на разделителни линии в обществото и насаждане на етническо напрежение. Върхът на абсурда в Рибново бе достигнат с предложението към Манчо Джуркин да заеме позицията помощник-директор на училището. Това е доказателството, че единственият повод за дисциплинарното му уволнение е политическият натиск от ДПС и Ахмед Башев.

След този пореден скандал, вместо кадровиците от Тройната коалиция на ДПС, БСП и Атака да покажат поне лицемерно партийно достойнство и да спрат политическата метла, чистката продължи и през тази седмица и на нови места в страната. В Област Шумен е задействана политическа чистка също на училищни директори, и също в смесени общини - Хитрино и Венец. И там, както в Гоцеделчевско, управляващи са кметове и общински съвети от ДПС. Под прицел попадат директори, назначени след спечелени конкурси през 2010 г. Както в Гоцеделчевско, така и в Шуменско формални поводи са използвани за подготовката на политическите уволнения. Неудобните този път са директорът на училището във Венец Салиме Кърджалиева, директорът на училището в Хитрино Ерхан Хюсеин и директорът на училището в село Климент Алейдин Сали. И тримата са извикани принудително за разговор при началника на Регионалния инспекторат по образование в Шумен Върбан Върбев. По време на разговорите е оказван натиск върху директорите за доброволно напускане на постове чрез заплахи за дисциплинарно уволнение. В момента Салиме Кърджалиева и Ерхан Хюсеин са в отпуск по болест, но са им отправени заповеди за явяване на работа, като целта е да им бъдат връчени заповеди за освобождаване. Неформално заплашен от уволнение е и директорът на СОУ в Никола Козлево - Хателиян Костадинов.

За нас, народните представители от ГЕРБ, е скандално, че при разговорите с училищните директори, началникът на образователния инспекторат в Шумен е признал, че действията му са следствие от оказан политически натиск от високо ниво. Логичните въпроси днес са: Дали името на поредния осветен политически дерибей не е Хамид Хамид? Кой и защо допуска синдромът "Ахмед Башев" да се мултиплицира като политическия клонинг Хамид Хамид? И за този депутат от ДПС отдавна се знаеше, че е силно активен в кадровите схеми в Област Шумен, но след последните събития ролята му се очертава още по-ясно. Още повече, че директорът на училището в Хитрино Ерхат Хюсеин е в конфликт с кмета на Общината Нуридин Исмаил, който пък е областен председател на ДПС. Затова от ГЕРБ питаме каква е ролята на политическия тандем Хамид Хамид - Нуридин Исмаил в политическата чистка в Шуменско? Стоят ли те и зад другите скандални кадрови промени в областта през последните 9 месеца? Същевременно сме учудени от липсата на позиция по темата и от водача на листата на БСП в Шуменско Димитър Дъбов. Подкрепя ли стратегът от "Позитано" действията на коалиционните си партньори от ДПС? Ако ги подкрепя, това признание ли е, че ДПС и БСП координирано участват в сценарий за подклаждане на етническото напрежение в районите със смесено население? Ако не ги подкрепя, но с пасивната си позиция ги допуска, това е поредното доказателство, че ДПС малтретира и налага волята си върху БСП не само на национално, но и на регионално ниво.

От ГЕРБ за пореден път категорично настояваме за ясен отговор от управляващите, кой нарежда и разрешава на директорите на регионалните инспекторати по образованието да уволняват директори по заповед на депутати-феодали от ДПС? Има ли в България министър на образованието и защо той позволява да бъдат уволнявани училищни директори под натиск от третата по ред партия в парламента? Има ли в България министър-председател и защо той допуска кадровата метла, която ДПС размахва вече повече от година в българското образование? Липсата на конкретни действия и ясна позиция по този въпрос от страна на премиера, ще бъде приета от нас като признание, че е в тежка зависимост от ДПС и не може по никакъв начин да се опълчи на кукловодите си. Единственият изход от тази нелепа политическа ситуация, в която задкулисните играчи действат агресивно и брутално като хищни акули, а изпълнителната власт е заровила безпомощно глава в пясъка като щраус, е незабавна оставка на правителството, разпускане на Народното събрание и предсрочни парламентарни избори.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: