Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
ГЕРБ ремонтира офиса на инвалидите
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:55 / 05.05.2010Коментари (0)638
©
Офисът на инвалидите в сградата на новия битов комбинат, който беше пълна развалина, вече е с европейски облик. Това стана благодарение на областния председател на партията Костадин Хаджигаев и координатора на Предприемачи ГЕРБ. За една седмица бяха извършен ремонта, финансиран от предприемачите и извършен от работници на фирмата на К.Хаджигаев. На откриването дойдоха и зам.областния управител Бисер Михайлов, ГЕРБ съветника Красимир Роячки, директора на Държавен фонд Земеделие Георги Качев, директора на ВиК Божидар Спасов, членове на Съюза на инвалидите от града, представители на неправителствени организации.

За една седмица офисът, който е 43 квадратни метра беше приведен във вид: ел.кабелите бяха качени на тавана вместо да се търкалят по земята(някои от тях оголени). След замазка на пода, беше поставен релефен балатум умишлено, за да не се пързаля, тъй като в офиса влизат хора с увреждания. Монтирани бяха вратите, закупиха се и монтираха осветителни тела-зимата се налагаше офисът да затваря преди мръкване, защото нямаше осветление.

„20 години водехме неравностойна борба и се молехме общината да ни даде удобно клубно помещение, комуникацията беше невъзможна, но ние не се отказахме и непрекъснато воювахме за това да има клуб на инвалидите, където хората да се събират и освен организационна работа, да си говорят чисто човешки и да не се чувстват толкова самотни. Загубих години пред кабинета на кмета Паскалев и в предишния му, и в сегашния му мандат. Никога не успях да проведа разговор с него, винаги ме препращаше към друг. От 1993-та година се молех за клубно помещение, и протестно шествие правихме. Отказвам вече да вися пред кабинета на Паскалев, няма да си го причинявам повече. Никога в общинския бюджет не залегнаха средства за нашата организация, а вече не знам колко пъти сме внасяли искането в общинска администрация.

За това за нас имаше огромно значение този офис да стане и признавам, че го имаме в този вид благодарение на ГЕРБ в резултат на една изключително ефективна среща преди няколко месеца. Тогава поеха ангажимент да ремонтират офиса, защото беше невъзможно да се работи в него-без под, без ток и т.н.", заяви председателката на Съюза на инвалидите Росица Ангелова.

Лентата на новоремонтираният офис преряза „главния виновник" за ремонта, шефа на Предприемачи ГЕРБ Иван Кунев заедно с домакина Росица Ангелова. А пък координатора на ГЕРБ Костадин Хаджигаев обяви пред всички, че няма да спрат до тук с помощта и заръча на г-жа Ангелова да направи един списък с най-необходимите им неща като обзавеждане и техника и да го внесе в ГЕРБ, за да се помогне и в това отношение.

 






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: