Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Генерал Танов идва в митница "Югозападна" на инспекция
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:52 / 16.03.2010Коментари (0)557
© Blagoevgrad24.bg
Агенция "Митници" обяви конкурс за охранителна фирма, която да поеме опазване сигурността на благоевградските и гоцеделчевските митничари. Става въпрос за жива охрана, която ще бъде локализирана около входовете на административните сгради и ще "прецежда" посетители. Така митница Благоевград ще стане най-охраняваното здание в областния център на Пиринско, защото освен това тя е опасана с камери, има на разположение кучета и всеки митничар без всякакъв проблем и с предимство, с оглед рисковата страна на професията си, може да получи служебно оръжие.

Наистина е обявена малка обществена поръчка, защото предишното ръководство е сключило договора за жива охрана само за 1 година и сега изтича, щеше да бъде по-удобно фирмата, която ще се избере, да поеме едновременно и охраните в Кюстендил и Кулата, но там договорите изтичат много по-късно и няма да стане, потвърди информацията началникът на Митница Югозападна Николай Шушков.

Според източници на "Струма" от Агенция "Митници" харченето на пари за жива охрана при наличието на камери и в условията на икономическа криза е излишен разход, конкурсът обаче вече е обявен и няма как да се спре. Любопитното е, че още докато бил шеф на РМД - София, Н. Шушков направил конструктивно писмено предложение във връзка с живата охрана на административните митнически сгради - тя да се поеме от съкратени служители на митницата, като по този начин се спасят от безработица част от тях, но идеята му останала забутана в някоя папка.

Междувременно вчера стана ясно, че в сряда в Благоевград пристига началникът на Агенция "Митници" Ваньо Танов. Очаква се той да се отбие на връщане от Македония. Митничари предполагат, че големият шеф ще провери как са минали съкращенията при тях и ще даде яснота по един въпрос, който ги вълнува отдавна - какво ще стане с щатовете на двайсетината техни колеги, които попаднаха в първоначалните списъци за 20-процентни съкращения миналия ноември, но успяха да извадят решения от ТЕЛК за болни сърца, диабет, хипертония и т.н., но получиха закрилата на закона и останаха на работа. Единият вариант е агенцията да обяви втора вълна съкращения, за да се освободи от 20-те излишни за Югозапада щата, другият е поне през тази година да остави нещата в този им вид.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: