Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Група общински съветници се възмутиха от Люба Спириева
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:55 / 28.05.2010Коментари (0)252
© Blagoevgrad24.bg
Група общински съветници от благоевградския ОбС изразиха възмущението си от действията на ръководителя на пресцентъра на общината г-жа Люба Спириева. Те разпратиха до медиите декларация, която Blagoevgrad24.bg публикува без промени и съкращения:

Уважаеми дами и господа,

Ние, групите съветници от ГЕРБ, ЛИДЕР, Граждански съвет за Благоевград, ЗНС „Ал.Стамболийски" искаме да изразим възмущението си от грубото погазване на закона и човешките права в нашия град от страна на ръководителя на пресцентъра на общината г-жа Люба Спириева.

При нас системно пристигат сигнали от ръководители и служители от общински учреждения, че им е наложена пълна забрана за всякакви медийни изяви и ограничаване достъпа на политически партии и обществени личности на тържества и други официални събития. Нееднократно сме изпитали на собствения си гръб неприязънта на г-жа Спириева към нас в случаите, в които сме искали да зарадваме децата и персонала от Дневен център Зорница, от Дома за деца и юноши, от Центъра за настаняване от семеен тип и други социални и учебни заведения. Директорите на тези учреждения ни предупреждаваха, че имат изрична устна заповед от г-жа Спириева да не ни допускат на тържествата и да не се правят снимки.

При встъпването си в този мандат кмета Костадин Паскалев обеща пред медиите пълна прозрачност в общинското управление и улеснен достъп на журналистите и обществеността до институциите, които са на общинско подчинение. Това обаче не се случва!!! Факт е, че г-жа Спириева се опитва да налага цензура върху местните медии и ги възпрепятства да отразяват обективната действителност и да бъдат коректив на местната власт, което е тяхното призвание.

Ние питаме:

- Кой дава право на г-жа Спириева да осъществява рестриктивно въздействие върху ръководителите на институциите, които са под шапката на Община Благоевград, задължавайки ги да пазят пълно мълчание? Дейността на тези обществени институции табу ли е?

- Заплашвани ли са директорите на общинските дружества и социални домове, че ще бъдат наказвани и уволнени, ако не спазват подадените им наставления?

- Защо благотворителността на партии и обществени личности в социалните домове не може да бъде популяризирана, тя лош пример на поведение ли е?

България е правова държава и налагане на подобни принципи на поведение е извън всякакви морални и законови рамки.

Ние, групите съветници от ГЕРБ, ЛИДЕР, Граждански съвет за Благоевград, ЗНС „Ал.Стамболийски" заявяваме, че не съществува общинска наредба, която да ограничава достъпа до общинските институции, да забранява на ръководителите и служителите да изказват свободно мнението си, както и да забранява техните свободни медийни изяви. В тази връзка поведението на началника на пресцентъра на общината г-жа Люба Спириева е недопустимо!!!






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: