Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Губернаторът от ГЕРБ Валери Смиленов крие двугодишно членство в ДПС
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:55 / 14.07.2011Коментари (0)322
© Blagoevgrad24.bg
Областният управител Валери Смиленов е бил активен член на ДПС - Благоевград в периода 2001-2003 г., заедно с него по същото време е изповядвал възгледите на Доган и настоящият началник на Инспекцията по труда в Благоевград Петър Попадиин, афиширащ се за активист на ГЕРБ, съобщава в. "Струма".

"Темата" обикаля упорито Благоевград от последното посещение на Цветан Цветанов, когато се очакваше той да обяви кандидат-кмета на ГЕРБ за Благоевград, но не го направи. Още тогава усилено се заговори, че най-вероятният претендент за стола на К. Паскалев вместо областния водач К. Хаджигаев ще е В. Смиленов, и на бял свят изплува любопитният детайл от политическата биография, който държавен мъж -1 в Пиринско до момента деликатно заобикаля.

Проверка на в. "Струма" установи, че мълвата е факт. Смиленов и Попадиин са плащали членския внос в Движението по времето, когато общински лидер бе Искрен Шишков, а областен - Ведат Хюсеин. В средата на 2001 г. директорът на ХI основно училище В. Смиленов и КНСБ активистът в "Мини Пирин" П. Попадийн подават молби за членство в партията наред с още няколко християни, сред които ЮЗУ преподавателят Златко Павлов, колежката му във вуза Кремка Петрова и т.н. За разлика от другите партии, в молбите за прием в ДПС не се изискват гаранти или мотивировка, достатъчно е ЕГН-то на молителя, адрес, телефон за контакти и саморъчно положеният му подпис, припомниха активисти на Движението. Такива заявления са постъпили и от двамата и са били одобрени от Шишков.

Школският директор ходел редовно на събранията на ДПС - Благоевград в продължение на близо 2 г. и напуска партията малко преди местните избори през 2003 г., след което става не по-малко деен член на БДС-радикали. Той дори е включен в кандидатсъветническата листа на партията на Евгени Бакърджиев в Благоевград. Тя обаче не успява да вкара съветник и със същата скорост Смиленов разлюбва партийната й доктрина и остава в изчаквателна позиция.

Факторът, който променя за пореден път политическите му възгледи, се нарича Бойко Борисов. Дългогодишният директор бързо се ориентира в обстановката и не само става член на ГЕРБ, но преди 2 г. зае поста областен управител, а в момента името му усилено се спряга като кандидат-кмет на Благоевград от ГЕРБ на предстоящите избори.

Петър Попадиин успява още по-бързо да се ориентира в политическата мимикрия и да извлече дивиденти от партийното си членство. ДПС го прави ликвидатор на "Парангалица", а след като ГЕРБ дойде на власт и влезе в редиците й, оглави Инспекцията по труда.

ДПС периодът в партийните им биографии не е любима тема нито на Попадиин, нито на Смиленов. Че шефът на инспекцията е бил член на Движението, знаят доста хора. За разлика от него, за Смиленов броят на запознатите е силно ограничен. Сред малцината посветени обаче са ексдиректорът на Областна служба "Земеделие" Ариф Мустакли и бившият заместник областен управител Сюлейман Арунов. Причината за напускането на ДПС не е политически подвиг на Смиленов.

Причината е тогавашното твърдо становище на депутата Алиосман Имамов от ДПС да не се приемат много християни в редиците на Движението. По-късно Имамов смени позицията си и в благоевградската структура влязоха доста християни, сред които бизнес дамата Анна Петрова, бившият й съпруг - македонецът Йовица Станковски, и др.

Според източници от ГЕРБ в местното ръководство на Бойковата партия също не са запознати с някогашното членство на областния управител в ДПС и едва ли ще приемат новината с възторг, особено на фона на двугодишния лайтмотив на премиера Б. Борисов, с който той клейми при всеки удобен случай "крадците от тройната коалиция" начело с Доган и Станишев.

Източник: struma.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: