Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Хоспитализираната жена във Военна болница, със съмнение, че е ухапана от тигров комар
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:06 / 12.08.2010Коментари (0)314
©
55-годишната Илона Николова от Благоевград е в критично състояние, изпаднала в кома и е поставена на апаратна вентилация, след като преди седмица била повалена от вирусна инфекция и приета за лечение в благоевградската болница. При жената настъпили усложнения на инфекциозното заболяване и вчера около 14,00 часа с линейка под лекарско наблюдение от реанимационен екип начело с анестезиолога д-р Ал. Германов бе преместена за лечение във Военно медицинска академия - София.

Ето какво поясни завеждащият реанимация д-р Ал. Германов: Касае се за 55-годишна жена, при която историята на заболяването започва около 6 август. Симптоматиката е високо кръвно налагане, разстройство, придружено с повръщане. Консултирана е в спешно приемно отделение и е преведна за лечение в инфекциозно. В събота състоянието й се влошава, свикана е лекарска комисия от специалисти. Преведена е в реанимация в неделя с прогресиращо влошаване на състоянието и е поставена на апаратна вентилация. Консултирана е от национален консултант по инфекциозни заболявания, направено е изследване на скенер за бързо прогресиращия процес в мозъка. Работната диагноза е за вирусен менингоенцефалит /възпаление на мозъка/ или друг процес на възпаление на вентрикуларната система. След консултация с неврохирург е насочена за интензивно лечение във Военно медицинска академия - София. Не допускаме да е нилска треска, това е и мнението на националния консултант инфекционист. В страната като симптоматика не е познато това заболяване и сме длъжни да не го изключваме. Това заболяване се лекува със съответните антибиотици. При пациентката има инфекциозно заболяване, което предизвиква влошаване на състоянието със силно изразена мозъчна реакция.

Тя е с опасност за живота. Процесите са непредвидими винаги когато има засягане на централната нервна система. Пациентката не е пътувала в чужбина. Била е известно време на зеленчуковата си градина около 3-4 август и тогава се е почувствала зле. Тя е хипертоничка, има и придружаващи заболявания.

Вчера стана известно, че при направените изследвания на скенер е установена хидроцефалия /течност в мозъчната тъкан/. За да се установи точният произход на инфекциозното заболяване, трябва да се направят имунологични и серологични изследвания и ЯМР, коментираха медиците.

Не е изключено жената да се е заразила с инфекцията и от нашумелия в Гърция тигров комар, което засега не се потвърждава.

Източник: struma.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Екоактивисти и протести
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
Пожари 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: