Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Израелци искат да строят нова болница в Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:27 / 04.03.2010Коментари (0)241
© Blagoevgrad24.bg
Световноизвестната израелска фирма "FOX" е проявила интерес за строителството на нова болница в Благоевград, която да се разположи на терен в непосредствена близост до сегашната МБАЛ. За интереса на компанията призна и кметът на общината Костадин Паскалев, той уточни, че при неотдавнашното посещение на премиера Бойко Борисов в Израел на 11 януари въпросът е обсъден и с израелския му колега Бенямин Нетаняху, който споделил, че са готови да подкрепят подобна инвестиция под формата на държавна помощ.

За въпросното бизнес предложение на евреите ще кажа следното, то не е от сега, за него знаят председателят на ОбС г-н Хаджигаев, предишният министър на здравеопазването Евгений Желев, по-предишният министър Радослав Гайдарски, както и сегашният Божидар Нанев, каза Костадин Паскалев. Той пожела да уточни следното: Има разработен подробен устройствен план /ПУП/ за територията на сегашната болница в Благоевград, като в нея са отделени три терена по 8,5 декара, което прави обща площ от 25,5 декара. Върху тях е предвидено застрояване на нова болница, сгради за отчуждени собственици, запазване на две от сградите на сегашната болница, изграждане на парк и на един квартал за граждани с възстановена собственост.

Върху трите обособени терена са предвидени един търговски обект, бизнес сграда и парк-хотел. Евреите проявиха интерес към търговския обект и бизнес сградата. Предложиха ни два варианта - да купят терените или строителство срещу обезщетение, т.е. те да ни построят болница, а да получат другите терени. С представителите на веригата "FOX" /на бълг. лисица/ са водени три разговора, те проявяват изключително сериозен интерес. Предишният министър на здравеопазването Евгений Желев обаче отказа да се реализира този проект, защото община Благоевград не можело да получи повече от 50% от болницата, а оценката на израелската фирма бе общината да получи дял над 50%.

Макар че аз нямам нищо против сградата на новата болница да е 100% общинска, а съответната многопрофилна болница, разположена в нея, да си бъде държавна собственост. За мен е важно да имаме такава болница, която дава добро обслужване на гражданите на Благоевград. Проблемът сега е, че след разработването на ПУП имаме замразяване на всякакви действия по тези проекти. Запознал съм с нашите намерения новия зам. здравен министър Валери Митрев, Бойко Борисов е коментирал темата при посещението си в Израел, така че възможността за строителство на нова болница в Благоевград е отворена, но на този етап не се наемам с нищо категорично, каза Костадин Паскалев.

Израелската фирма "FOX" е създадена през 1964 г. и стартира с производство на тениски, а днес марката е световноизвестна и разполага със 180 магазина в най-реномираните световни центрове. В България стъпва през 2006 г. с отварянето на три магазина в МОЛ - София.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: