Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Какви заплати получват шефовете в Митница "Югозападна"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:50 / 22.06.2010Коментари (1)5159
© Blagoevgrad24.bg
201 156,80 лв. превежда всеки месец държавата за заплатите на работещите в Митница Югозападна. Най-голяма е брутната заплата на началника на митницата Николай Шушков, който се разписва срещу 1281 лв. Много близо до шефското възнаграждение са началник-отдел "Финансови и стопански дейности" Мария Жежева, която получава 1152,40 лв., главният счетоводител Иван Попов и главният експерт Нина Василева - с по 1122 лв.

С по над 1000 лв. заплати са още бившият заместник-шеф на митница Благоевград Георги Стаматов, който сега е началник-отдел "Митнически режими и процедури" - 1006,20 лв., бившият началник на митницата Румен Коцев /преназначен от Шушков за началник-отдел "Приходи"/ със заплата от 1066,40 лв., държавният инспектор Атанас Кузумски - 1005 лв., началникът на Митническо бюро - Кюстендил Костадин Шумантов - 1092,20 лв., шефът на митнически пункт Олтоманци Николай Любиков - 1066,50 лв., и държавният инспектор в митнически пункт Гюешево Антоанета Джонева - 1006,20 лв.

Най-ниската заплата в митницата е 316,80 лв., която получават счетоводителите среднисти.

Според щатното поименно разписание на длъжностите в Митница Югозападна, с което "Струма" разполага, двамата заместници на Шушков не са от най-добре платените митничари. Цветозар Нешев, който пристигна от летище София, се разписва срещу 860 лв. Оказва се, че вторият заместник Георги Александров не е назначен на постоянно място, а е по заместване, и за това взема едва 530 лв. Той обаче е оставен и на длъжност главен експерт в отдел "Митническо разследване и разузнаване", откъдето си докарва още 789,60 лв., с което дори бие шефа си по общи приходи.

Любопитно е, че въпреки голямата безработица в страната и многото направени съкращения на база ценз, всеки трети митничар е със средно образование. Общо 110 от борците с контрабандата в Югозападна България са си спестили висшето, явно за сметка на израстването в служебната йерархия. Сред тях са и 9 от новоназначените в отдел "Пътни такси и разрешителни" контрольори с ранг главен специалист, за които уверенията на Агенция "Митници" бяха, че образованието ще е основният критерий за започване на работа в тяхната структура. Тяхната стартова заплата е 430 лв.

Независимо от ниския ценз, среднистите обаче също участват при разпределянето на "Допълнително материално стимулиране", което митничарите получават на всеки 3 месеца и от което де факто си формират 4 допълнителни заплати годишно. Въпросното ДМС не фигурира в митническите ведомости, но е един от най-апетитните бонуси в митницата наред с останалите екстри на държавните служители, които не плащат осигуровки - държавата им ги плаща от джоба на работещите в частния сектор, задължени са да си ползват цялата отпуска, получават допълнителни пари за работа в почивни и празнични дни, нощни проверки, командировъчни и т.н.

От общо 350-те щата на Митница Югозападна 105 не са заети, има и 8 митничарки по майчинство, чиито места също стоят празни. Засега заплатите им се трупат във фонд "Икономии", който също подлежи на преразпределяне около Великден и Коледа между работещите. Не е ясно дали за тези места ще се обявяват конкурси.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 16.11.2012 г.
0
 
 
Въпреки закъснението,ще отразя мнението си:Дори и през Лятото на 2010 година,когато са публикували тези заплати,се вижда рязката разлика от висшисти началници,гл.счетоводител,зам.нач.,нач отдели,разликата от оперативните обикновенни митничари и 3 пъти.Така и ДМС-тата ще са по големи на началниците,а парити от събиране на мита,такси,контрабанди се докарват от обикновенните митничари на трасето по границите,в Обмитяване,МРР и др.места,където тези митничари са изложени на рискове от Прородата,бандитите,фирмите.....и т.н.,на които вземета парите.А готовонковците с големите заплати наготово,без руст,взимат три пъти повече.Тази и др.неспреведливости в т.митническата система,дават основание на част от митничарите да извършват нарушения и дори престъпления,като пропускат контрабандите или някой приятел напълнил багажника със стоки,с/у заплащане.Търтеите в митниците са мното,а пчеличките които работят и събират меда в Реп.Бюджет са най-неразбрани и най-ощетени/финансово и морално/,както и от тях започват съкращенията и уволненията,когаято политиците искат да правят реформи.Това е истината и никога няма да има пълно себеотдаване към Държавата от митничарите,докато заплатите на работещите,не са по-високи от тези на търтеите.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: