Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Кметът Паскалев: Допускам, че от партия ГЕРБ искат да бъда арестуван!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:50 / 28.05.2010Коментари (0)162
© Blagoevgrad24.bg
Кметът твърди: Има политическа координация между ОД на МВР и председателя на ОбС К. Хаджигаев, привикаха четирима общински служители на разпит в полицията заради спрения ремонт на Пето СОУ.

Допускам, че от партия ГЕРБ искат да бъда арестуван и компрометиран, като крайната цел е да се домогнат до предизвикване на предсрочни местни избори в Благоевград, които да спечелят служебно, това сензационно изявление направи вчера пред "Струма" кметът Костадин Паскалев, ден след като в интервю за вестника лидерът-депутат от РЗС Яне Янев обяви, че в парламента се носели слухове за предстоящ арест на градоначалника.

Поводът за изявлението на кмета бе изказването на председателя на ОбС и областен водач на ГЕРБ Костадин Хаджигаев на пресконференция вчера, на която попита защо е спряно поставянето на външна топлоизолация на Пето СОУ, защо фирмата е напуснала обекта и дали общината й е превеждала авансово пари. К. Паскалев определи като странно съвпадението между вчерашното изявление на председателя на ОбС и факта, че от вторник в Областната дирекция на МВР в Благоевград привикват за обяснения по същия повод общински служители.

Първо са "поканили" по телефона Биляна Паскалева, главен експерт по бюджет и координация в образованието, от която са поискали да обясни как се възлагани обществените поръчки за ремонт на трите училища, включени в програмата на общината за годината - Езиковата и Математическата гимназии, Седмо СОУ и Пето СОУ. Има ли проблеми, спазват ли се сроковете, вярно ли било, че фирмата е фалирала и пр.

Вместо да питат, могат да отворят сайта на общината, там е изнесено всичко за конкурса, на който са се явили 12 фирми, а е спечелила "Универсал комплект" ЕООД с най-ниска цена от 60 000 лв. Истина е, че при ремонта на Пето СОУ има сериозни проблеми, защото срокът за приключване на работата бе 25 май, а до момента е свършена около 50% от работата и тези неща сме ги констатирали с протокол още на 15 май. Извикахме на разговор собственика на фирмата Стоян Горов, не сме оставили нещата без контрол, коментира кметът Паскалев. Според него се правят опити да се създаде впечатление за нещо нередно, случващо се в общината.

Връзката между поведението на председателя на ОбС и лидер на ГЕРБ К. Хаджигаев и служителя на Икономическа полиция Красимир Кацаров, който привиква на разговор служителите, говори, че има политическа координация в полицейските действия, е мнението на кмета.

Той допълни списъка на разпитаните с информация, че в ДАНС е привикана Мая Спасова, главен експерт в инвестиционния отдел на общината. Тя е разпитвана за проекти по ПУДООС, възложени от предишния кмет Лазар Причкапов и изпълнявани в сегашния мандат. Интересното е, че въпросите на представителя на ДАНС дословно повтарят тези на съветниците от ГЕРБ К. Хаджигаев и К. Илиев, констатира Паскалев.

В сряда на разговор в полицията е привикан и служителят Крум Алуминов, също от инвестиционния отдел. На него са задавани въпроси как се прилага наредбата за малките обществени поръчки и кой е спечелил процедурата за изпълнение на паркингите в квартал "Струмско", какви са цените, качествено ли е изпълнена услугата и как е контролирано изпълнението. Днес /б.р. вчера/ са викани и служителите Камелия Вълкова - началник на отдел "Инвестиционни дейности", и Цветан Попниколов.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Световна черна хроника
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: