Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Кметът на Благоевград предлага отпадане на таксата за контейнери и извозване на строителни отпадъци за физически лица
Автор: Ливия Кукова 18:54 / 27.08.2024Коментари (0)1112
©
Без такса за предоставяне на контейнер за строителни отпадъци и извозването им за физически лица от октомври т.г. Това предлага кметът на Благоевград – Методи Байкушев. 

Днес предложението за отпадане на таксата от 54 лв. за контейнер и извозване от ОП "Чистота - Благоевград“ за домакинствата на територията на общината е публикувано за обществено обсъждане на сайта на община Благоевград.

Заявката на контейнер за строителни отпадъци и извозването им ще бъде напълно безплатно, а единственото, което гражданите трябва да направят, е да поръчат услугата на тел.: 0896831664 или 0894485351. По-малки количества строителни отпадъци хората ще могат да поставят в чувал и да оставят до контейнера за битов отпадък, като уведомят предварително ОП "Чистота“ на посочените телефони.Остава ангажиментът на юридическите лица да сключат договор с лицензиран оператор на площадка/депо за строителни отпадъци по чл. 35 от ЗУО. 

Според кмета тази промяна в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на общината и отпадането на таксата ще създаде удобство на гражданите и намаляване на нерегламентираното и незаконно изхвърляне на строителни отпадъци, и на разходите за почистването им от общинското предприятие "Чистота“. Това ще подобри чистота на околната среда, а гражданите на Благоевград и малките населени места ще са мотивирани да използват услугите на ОП "Чистота“.През юни т.г. с цел предотвратяване на екологична криза кметският екип затвори функциониращото от години незаконно сметище в село Изгрев и подписа договор за извозване на строителни отпадъци на лицензираната за целта площадка в община Бобошево. Това реши дългогодишният проблем в с. Изгрев с преминаващите тежки камиони, които рушаха улици, замърсяваха въздуха и създаваха опасност за живота и здравето на живущите в селото.

Въпреки това, проблемът с нерегламентирани сметища на територията на общината остава, а справка на ОП "Чистота - Благоевград“ за последните месеци показва, че разходите за почистването им се увеличават.

След изтичане на 30-дневния срок за обществено обсъждане, предложението на кмета Методи Байкушев ще бъде подложено на гласуване от ОбС – Благоевград през септември.Предложения и становища по проекта на Наредба за изменение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Благоевград, могат да бъдат представени в Центъра за услуги и информация на граждани при Община Благоевград на адрес- гр. Благоевград, пл. Георги Измирлиев № 1, партер, както и на следния електронен адрес: kmet@blagoevgrad.bg.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Избори в САЩ
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Първият учебен ден
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: