Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Кметът обясни защо улиците в Благоевград изглеждат като тези в Афганистан
Автор: Ливия Кукова 19:15 / 03.06.2024Коментари (0)1097
© Blagoevgrad24.bg
Ползването на публичната инфраструктура не може да е евтино, защото когато е евтино, инфраструктурата прилича на това, на което прилича нашия град – Афганистан. Това каза кметът на Община Благоевград Методи Байкушев по време на пресконференция, предаде репортер на Blagoevgrad24.bg.

Констатацията, която той направи бе в отговор на журналистически въпрос, свързан с оплакване на граждани, които били възмутени от това, че цената за премахване на скоба от автомобил преди месеци била повишена до 30 лева.

"Това решение е взето от предходния Общински съвет и аз го подкрепям. Дори мисля, че трябва да се увеличи“, коментира още Методи Байкушев.

Кметът припомни, че предстои актуализиране на наредбата и за платеното паркиране в Благоевград, както и повишаване на данъка за моторните превозни средства. По думите му ниските цени на услугите и на данъците не позволяват да се събират достатъчно приходи, нужни за поддържане на пътната мрежа.

В момента това, което се случва в Благоевград е текущ ремонт и поддръжка на уличната мрежа. Работи се дори през нощта, което обаче не оскъпява цената, увери кметът Байкушев. Той добави, че на пътно поддържащата фирма получава 54 лв. на квадратен метър.

Методи Байкушев добави, че ще са нужни милиони левове за изкърпване на цялата пътна мрежа в Благоевград, затова е важно да се работи чрез приоритизиране. Асфалтирани са били редица улици и булеварди не само в центъра на града, но и в кварталите "Еленово“ и "Ален мак“, добави още той.

По думите на градоначалникът на места изкърпването няма да е достатъчно, затова по тях ще се работи на принципа цялостна реконструкция – от подмяна на водопровода до нови тротоари.

По отношение на четирите улици зад сградата на Камерна опера – Благоевград, чиито ремонт трябваше да започне още през април, кметът обясни, че МРРБ не е превело необходимите средства. Всеки момент се очаква да бъдат дадени парите за две от тях, но кога точно ще се случи това, Байкушев не се ангажира с конкретен срок.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ЕВРО 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Матури 2024 г.
Лято 2024
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: