Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Кметът подписа споразумение за сътрудничество с италианския град Лече
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:57 / 31.01.2014Коментари (0)240
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов подписа двустранно споразумение за сътрудничество с италианския град Лече. Церемонията, която се състоя вчера в сградата на общинска администрация в италианския град, е част от официалната визита на д-р Камбитов в Италия. Документът бе парафиран и от кмета на Лече д-р Паоло Пероне, който обяви Благоевград за стратегически партньор за неговия град, особено в рамките на кандидатурите на Лече и областния център на Пиринско за европейска столица на културата.

"Партньорството между Благоевград и Лече е от съществено значение за развитието на двата града като устойчиви дестинации за бизнес, образование, култура и туризъм", изтъкна д-р Камбитов. Той поясни, че с новото споразумение между двата града ще се укрепи тяхното сътрудничество и ще се даде шанс за нови съвместни инициативи.

На срещата между двамата градоначалници присъства и председателят на Общински съвет-Благоевград Радослав Тасков, който е част от българската делегация в Италия. Той взе активно участие в двустранната среща, като изтъкна значимостта на общинските съвети при определянето на приоритетите в унисон с европейската политика за развитие на регионите.

По време на срещата д-р Паоло Пероне и д-р Атанас Камбитов обсъдиха възможностите за насърчаване развитието на туризма в двата града, както и широкоспектърните перспективи на новия програмен период за Европейския съюз 2014-2020 година. И двамата бяха категорични, че спечелване на конкурса за Европейска столица на културата през 2019 г. е приоритет и за двата града, тъй като ще ги утвърди като фактори в европейската културна традиция.

Кметът Камбитов отправи покана за посещение на д-р Пероне в Благоевград, която бе приета. Предстои датата на официалната визита да се определи.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: