Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Кметът погна директора на ВиК-Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:01 / 12.11.2013Коментари (0)289
©
Директорът на ВиК-Благоевград инж. Петър Тунев прехвърля проблема от болната глава на здравата. Това заяви кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов по повод медийното изявление на инж. Петър Тунев за хроничните ремонти по улица "Васил Мечкуевски", които възпрепятстват нормалното движение на благоевградчани по тази улица.

"Наистина съм впечатлен от казаното, излиза, че директорът на ВиК не е наясно чия собственост е ВиК мрежата и не е наясно с активите на ръководеното от него дружество. Ще му помогна - ВиК мрежата в община Благоевград с малки изключения, но цитираните от него не са от тях, е изцяло собственост на "ВиК-Благоевград" ЕООД. В твърдението на инж. Тунев няма почти нищо вярно, за да стигнем и до откровени лъжи. Конкретно - има двустранен протокол между ВиК-Благоевград и община Благоевград, в който изрично дружеството ни уверява, че водопроводът по улица "Васил Мечкуевски" е в добро състояние и не предвиждат ремонти по него. ВиК мрежата не е общинска собственост и трябва да се поддържа от държавното дружество", категоричен беше кметът.

"Когато се правят ремонти по улиците, ВиК е задължена да възстановява пътните платна и тротоарите във вида, в който са били. Вместо да се прави на художник и да говори за асфалтово рисуване, инж. Тунев да изпълнява именно тези си задължения и да не си измива ръцете с общината. 6 месеца чакаме ВиК-Благоевград да смени надупчения като брюкселска дантела водопровод по улица "Асен Йотов" в "Предел" махала. Хората там многократно сигнализират за разбитата улица, но ние не можем да изкърпим дупките и да асфалтираме платното, защото нищо не ни гарантира, че още на следващия ден изгнилият водопровод няма да аварира и да обезсмисли ремонта на улицата, като това не е единичен случай. От ВиК-Благоевград липсва инициатива за планови ремонти, а ние не можем да позволим благоевградчани да се движат по разбити пътища. Ако следваме логиката на г-н Тунев, с темповете, с които те подменят ВиК мрежата, трябва да асфалтираме по една 100-метрова улица на година.
Единствено трайни промени във ВиК мрежата на Благоевград са направени от общината по оперативни програми. След това ние предоставяме изградената инфраструктура за стопанисване от ВиК. При това положение се оказва, че с еврофинансиране и общински средства се изграждат основните съоръжения, а после цялата печалба отива във ВиК дружеството. На тази порочна практика трябва да се сложи край и тук основен е проблемът със собствеността на инфраструктурата. Много пъти съм поставял този въпрос, засега решение няма. Категоричен съм, обаче че е недопустимо средства на благоевградските данъкоплатци да се инвестират в държавни дружества, които ползват активите на тази собственост, а пасивите прехвърлят върху общината", завърши д-р Камбитов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: