Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Кметът се отчете за първите "100 дни управление“
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 20:26 / 14.03.2012Коментари (0)188
© Blagoevgrad24.bg
На провелата се днес пресконференция, кметът на Община Благоевград представи отчета си пред журналисти за първите 100 дни от управлението си, съобщават от пресцентъра на инститиуцията за Blagoevgrad24.bg. На събитието присъстваха още зам.-кметът инж.Стоян Благоев, зам.-кметът Жанета Жикова и Председателят на Общински съвет Благоевград - Даниела Савеклиева.

Нова структура на общинската администрация, ниски данъци, намалена такса смет, нови наредби, правила и работно време за работа с гражданите, балансиран бюджет, предотвратен неуспех на текущи проекти по европейски програми и спечелени нови проекти, както и изграждане на приют за бездомни кучета са част от изпълнените задачи от ръководството на Общината за изминалите 100 дни.

Акцент в анонса на кмета имаше и върху капацитета и потенциала на общинска администрация да усвоява и работи със средства по програми на ЕС, като стана ясно, че на този етап са одобрени проекти за около 24 млн. лева. В момента администрацията на градоначалника създава карта и регистър на имоти с общинска собственост, като предстои актуването им. Кметът уточни, че Община Благоевград е сред Общините с най-ниски данъци в страната.

Друга важна тема в пресконференцията бе и  безвъзмездната финансова помощ  на "Благоевград БТ" в размер на 700 000 лв. за ремонт на Спортния интернат и осветлението на стадион "Христо Ботев" в Благоевград.

По инициатива на г-н Камбитов и след одобрението от Общински съвет- Благоевград, започват ремонтни дейности по зала "22 септември", като целта е да се превърне във функционална и практична зала, която да може да се използва за заседания на Общински съвет, за конференции, изложби и семинари.

 От своя страна зам.-кметът инж. Стоян Благоев взе отношение към динамичните промени на цените на горивата и декларираните искания на част от представителите на транспортния бранш за повишаване цените на билетите. Инж. Благоев уточни, че се търси разумният компромис между фирмите-превозвачи и интереса на гражданите. Стремежът е да се предотвратят фалити на компании и паралелно с това, хората да плащат възможно най-ниски цени за превоз.

В отчета си за дейностите в сферата на културата, зам.-кметът Жанета Жикова подчерта, че работи добре с културните институти в града и в  най-кратки срокове ще свика "Обществен съвет по култура" с участието на представители от всички културни гилдии. В него ще се коментират бъдещи решения и инициативи в сферата, като ще се обърне внимание на мнението на културните дейци от региона.

 






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
50-ото Народно събрание
Втора лига сезон 2024/25
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: