Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Кметът запозна посланика на Казахстан със стратегията за развитие на община Благоевград до 2020 г.
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:28 / 26.11.2012Коментари (0)196
Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов се срещна с посланика на Република Казахстан Н.Пр. Темиртай Избастин. Това се случи в рамките на официалната визита на дипломата в Благоевград. В началото на срещата д-р Камбитов връчи на Негово превъзходителство почетна грамота, посветена на 100-годишнината от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония.

На провелия се в кабинета на кмета разговор, двамата обсъдиха темите за значителния икономически напредък на Казахстан, българската диаспора в страната, отношенията между двете страни и общите черти двата народа.

По думите на кмета, "постижението на Република Казахстан да намери място сред първите петдесет икономики в света е похвално и има много добри практики, които могат да се взаимстват и приложат в България". Д-р Камбитов обстойно запозна посланик Избастин със стратегията за развитие на община Благоевград до 2020 година, както и с трите мащабни проекта, залегнали в нея.

Ръководителят на дипломатическата мисия оцени високо стратегическия план за интегрирано развитие на общината и изрази готовност за бъдещи двустранни инициативи с нея. Той подчерта, че геостратегическото положение на Благоевград е изключително благоприятно и прави града привлекателно място за бизнес и туризъм.

Като част от съвместната програма кметът и посланикът откриха изложба с фотографии, представяща пейзажи от съвременен Казахстан. Под звуците на традиционна за държавата музика, Н.Пр. Избастин приветства гостите на събитието, сред които бе и председателят на Общински съвет - Благоевград Даниела Савеклиева. Посланикът изрази благодарността си за гостоприемството и възможността тази изложба да се състои.

От своя страна д-р Камбитов отбеляза, че "подобни инициативи са показателни за ползотворното сътрудничество между двете страни и за потенциала на Благоевград да е домакин на значими форуми."

След официалното откриване на експозицията, казахстанската делегация ще посети старинния квартал "Вароша", както и парка "Бачиново".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
Отбелязване на Деня на Независимостта
Международен технически панаир 2024
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: