Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Комисията "Кушлев" отнема имущество за 4 млн. лева на двама бизнесмени от Пиринско
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 21:56 / 14.10.2010Коментари (0)280
©
Благоевградският окръжен съд уважи внесени мотивирани искове на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност (КУИППД) за налагане на обезпечителни мерки, по бъдещи искове за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност, срещу лицата Младен Пасков и Владимир Донков от гр. Благоевград, съобщиха от комисията. Общата стойност на уважените искове е в размер на 4 157 744.89лв.
Цената на внесения иск в Окръжен съд Благоевград срещу Младен Пасков е 3 783 446,75 лв. Младен Пасков е с повдигнато обвинение за това, че е държал неистински държавни ценни книжа в големи количества - 120 994 бр. акцизни бандероли за спиртни напитки, които през м. септември 2009г. на паркинг в ресторант на автомагистрала "Тракия - север", в съучастие с Владимир Донков е направил опит да ги прокара в обръщение.

Комисията образува производство за установяване на имущество по чл.13, ал.1, т.1 от закона, като в направения анализ се констатира, че са налице достатъчно доказателства, от които е видно, че има съществена разлика между декларираните приходи и разходи на Пасков, като разходите надвишават приходите в размер на 5 549,33 минимални работни заплати. КУИППД счита допускането на обезпечителни мерки по бъдещ иск за основателно, тъй като без същите ще бъде невъзможно или ще се затрудни осъществяването на правата на държавата по ЗОПДИППД при евентуални разпоредителни действия с установеното имущество в полза на трето лице.

В резултат на представените доказателства, Благоевградският окръжен съд издаде обезпечителни заповеди за запор и възбрани на следното имущество:
- хотел "ЕВРОПАС" в гр. Сандански, ведно с цялото движимо имущество (машини, съоръжения, оборудване, инвентар, и др.);
- двуетажен офис с РЗП 332,70 кв.м. в гр. Благоевград;
- възстановителен център на два етажа в с. Бистрица, община Благоевград, със застроена площ от 477 кв.м. (бивша "Почивна база"), построен в имот с площ от 5 237 кв.м.;
- луксозна двуетажна вила със застроена площ от 150 кв.м. в с. Лиляново, община Сандански, построена в имот с площ от 700 кв.м.;
- ливада с площ от 420 кв.м. в с. Лиляново, община Сандански;
- мотопед "Малагути 50";
- ремарке за лек автомобил;
- лек автомобил" ТОЙОТА ЛАНД КРУИЗЕР";
- лек автомобил" МЕРЦЕДЕС СЛ 600";
- лек автомобил" МАЗДА БОНГО";
- лек автомобил" СИТРОЕН ДЖЪМПИ";
- дружествените дялове, притежавани от проверяваното лице в капитала на ЕООД;
- всички банкови сметки, налични в две търговски банки на територията на страната.

Цената на внесения иск в Окръжен съд Благоевград срещу Владимир Донков е 374 298,14 лв. КУИППД започна проверка по Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност срещу Владимир Донков, след постъпило уведомление за привличане на лицето в качеството на обвиняем, за извършени престъпления. В резултат на събраните данни по чл.16 от ЗОПДИППД се установи, че е налице презумцията на чл.4, ал.1 от Закона, че имуществото е придобито от престъпна дейност, доколкото установените законни източници на доходи по отношение на проверяваното лице, не са достатъчни за придобиването. От направената проверка се констатира, че извършените разходи надвишават получените приходи с 2 406,46 минимални работни заплати, което е "значителна стойност" по смисъла на закона.
Комисията счита, че са налице достатъчно доказателства, които правят бъдещия иск за отнемане на имуществото на лицето в полза на държавата за основателен.

Благоевградският окръжен съд уважи внесеното от КУИППД мотивирано искане и се наложиха следните обезпечителни мерки върху имуществото на Донков:
- апартамент в гр.Благоевград, със застроена площ от 142 кв.м., ведно с прилежащи таван, избено помещение, мазе и гараж;
- апартамент в с. Равда, общ. Несебър, със застроена площ от 94,,42 кв.м., ведно с прилежаща изба;
- апартамент в с. Равда, общ. Несебър, със застроена площ от 47,71 кв.м., ведно с прилежаща изба;
- апартамент в с. Равда, общ. Несебър, със застроена площ от 36,13 кв.м., ведно с прилежаща изба;
- запор на лек автомобил "БМВ 525 ТДС";
- запор на лек автомобил "ОПЕЛ КОРСА";
- запор върху дружествените дялове, притежавани от проверяваното лице в капитала на четири търговски дружества.
Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, ще внесе искови молби в съда за завеждане на дело за отнемане в полза на държавата на имуществото на ответниците, след влизане в сила на присъди за извършени престъпления от НК, които попадат в състава на чл.3, ал.1, съгласно изискванията на действащия Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност.

Източник: радио "Фокус"- Пирин






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Бюджет 2024
Зима 2023/2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: