Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Красимир Аршинков депозира оставка пред ВСС
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:01 / 17.02.2010Коментари (0)191
© Blagoevgrad24.bg
Административният ръководител на Окръжен съд-Благоевград, Красимир Аршинков в свое заявление до Висшия съдебен съвет депозира своята оставка, като председател на съда. В заявлението г-н Аршинков писмено изразява съображенията си за предприетите от него действия. Blagoevgrad24.bg публикува материала без промени и съкращения:

ДО ЧЛЕНОВЕТЕ НА

ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ

З А Я В Л Е Н И Е

От Красимир Боянов Аршинков, изпълняващ функциите на административен ръководител - председател на Окръжен съд-Благоевград

Уважаеми членове на ВСС,

С настоящето заявявам, че депозирам оставката си като временно изпълняващ функциите на административен ръководител председател на Благоевградски окръжен съд.

Съображенията ми са следните:

В края на 2008 г. председателят на политическа партия РЗС Яне Янев започна клеветническа кампания срещу мен от парламентарната трибуна, която продължи през 2009 г. с организирани от него пресконференции, приемни за граждани и други медийни изяви, внушаващи недоверие в съдебната система в региона. Еманация на тази атака е привикването на около 15 магистрати от района на Благоевградски съдебен окръг за „изслушване" от парламентарната комисия за противодействие на корупцията, към онзи момент председателствана от Яне Янев. След като се установи, че на практика последното е организирано само и единствено от Яне Янев, без знанието и участието на нито един народен представител от същата комисия, а предполагам и след острата реакция и на членовете на ВСС от комисията за противодействие на корупцията, такова изслушване не се състоя. Но случилото се е безспорно доказателство за безпрецедентен опит за намеса в дейността на една независима власт от представител на друга власт, с неясни цели и интереси. Оставям на Вашето въображение преценката за това, какво точно е целял с подобни действия един народен представител, но не само в мен самия, а и сред много магистрати в Югозападна България, остана усещането за политически натиск при решаването на кадрови въпроси в съдебната система. Доказателство за това е липсата на каквато и да било конкретика в отправените обвинения и на поне един безспорно установим и проверим факт в тяхна подкрепа. Заявявам, че се чувствам обезкуражен не толкова от опитите на един политик да постави под своя протекция съдебната система в региона, а от това, че не последва ясна и категорична оценка на случващото се от Върховния кадрови орган на съдебната власт. Предполагам, че това бездействие е основание Яне Янев отново да си позволи да посочва „правия път" на ВСС и в деня на избора за административен ръководител на БлОС, когато оглавяваната от него политическа сила излезе с декларация против мен.

На 28.01.2010 година на свое заседание ВСС прие за сведение доклада на Временната комисия с председател г-н Сукнаров и членове г-жа Захарова и г-жа Костова, заключенията по който оспорих със свое възражение. Очаквах конкретен отговор на поставените от мен въпроси, защото за всяко от твърденията си представих доказателства. Последващите уточнения от страна на Временната комисия оставиха без отговор възраженията ми, които не бяха разисквани и на заседанието на ВСС от 11.02.2010 година за избор на председател на БлОС. Искрено Ви заявявам, че това тотално ме демотивира да продължа да изпълнявам, макар и временно, функциите на административен ръководител.

По изложените причини Ви моля в най-кратък срок да приемете оставката ми и да назначите нов временно изпълняващ функциите на административен ръководител до провеждането на конкурс за председател на БлОС.

 






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: